KOMERCIJALNA BANKA I NLB RADIĆE KAO ZASEBNE DO SPAJANJA Klijente ne očekuju nikakve promene

BankeFirme u fokusuNovacSrbijaU fokusuVesti

14.1.2021 08:52 Autor: Marija Jovanović 0

KOMERCIJALNA BANKA I NLB RADIĆE KAO ZASEBNE DO SPAJANJA Klijente ne očekuju nikakve promene KOMERCIJALNA BANKA I NLB RADIĆE KAO ZASEBNE DO SPAJANJA Klijente ne očekuju nikakve promene
Komercijalna Banka i NLB Banka Beograd nastaviće da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja, sapštila je Komercijalna banka, čiji je od nedavno... KOMERCIJALNA BANKA I NLB RADIĆE KAO ZASEBNE DO SPAJANJA Klijente ne očekuju nikakve promene

Komercijalna Banka i NLB Banka Beograd nastaviće da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja, sapštila je Komercijalna banka, čiji je od nedavno vlasnik slovenačka NLB Grupa.

U redovnom poslovanju Komercijalne banke sa klijentima, kratkoročno gledano, neće biti nikakvih promena. Klijenti će moći neometano da koriste sve usluge, a svi depoziti, krediti i računi ostaju aktivni pod istim uslovima.

„U predstojećim nedeljama, na raspolaganju klijentima obe banke, kao i svima koji žele da postanu deo NLB porodice, biće obiman paket dobrodošlice, uključujući i besplatno korišćenje bankomata obe banke, kao i bankomata svih clanica NLB Grupe“, saopštila je Komercijalna banka.

Kartica i bankomat
Foto: Pixabay.com

Klijenti neće morati da promene mobilnu aplikaciju, Internet banku, kartice i moći će da nastave da koristite standardne usluge i postojeće kartice.

Najavljuju i da će u narednim godinama klijentima ponuditi unapređenu i napredniju mobilnu/veb platformu, a o svim promenama će ih blagovremeno obavestiti.

Kada je reč o tome da li će naknade za usluge u obe banke ostati iste ili će se promeniti, u Komercijalnoj banci kažu da će do spajanja obe banke postepeno prilagođavati svoju cenovnu politiku, tako da će biti potpuno usklađene pri spajanju.

Komercijalna banka je, navode, u potpunosti posvećena izgradnji moderne i digitalizovane banke, pa će nastojati da klijentima omogući da najveći deo poslova završe bez dolaska u banku. Taj proces će biti postepen, te će za određene usluge klijenti i dalje morati da dolaze u ekspozituru.

Čekanje u redu
Foto: Shutterstock

„U narednom periodu ćemo konstantno unapređivati kvalitet usluge i to posebno u domenu digitalizacije“, poručuju u saopštenju.

Ušteđevina klijenata će i dalje biti sigurna napominju u Komercijalnoj banci i dodaju da je NLB najveća regionalna bankarska grupa koja je u potpunosti posvećena pružanju najkvalitetnijih usluga klijentima.

„Takođe smo jedan od vodećih investitora u našem regionu, i nastavićemo punu podršku srpskoj ekonomiji i rastu lokalnih kompanija i preduzeća“, poručuju.

Klijenti će imati mogućnost da, kako navode, mešaju i spajaju usluge i proizvode Komercijalne Banke i NLB Banke Beograd bez dodatnih troškova, uz prethodno otvaranje računa u sestrinskoj banci.

Najavljuju da su trenutno u pripremi određene pogodnosti za nove klijente, koji će u narednom periodu moći da otvore račun u sestrinskoj banci pod povoljnijim uslovima. Na ovaj način klijenti će moći da koristite sve usluge obe banke i moći će da odaberu najpovoljnije uslove različitih usluga i proizvoda obe banke.

Nakon spajanja računi klijenata biće integrisani, i imaće samo jedan račun u integrisanoj banci.

Da podsetimo, krajem decembra, slovenacka NLB, matična banka najveće bankarske grupe sa sedištem u ovom regionu, zvanično je postala vlasnik Komercijalne banke.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...