Nova baza podataka za povezivanje privrednika

Komorski investicioni forum pokrenuo digitalnu platformu Market Access

BiznisInfrastrukturaRegionSrbijaVesti

29.11.2021 12:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Komorski investicioni forum pokrenuo digitalnu platformu Market Access Komorski investicioni forum pokrenuo digitalnu platformu Market Access
Za promociju Zapadnog Balkana kao investicione destinacije i zajednički nastup privreda regiona na evropskim i svetskim tržištima pokrenuta je digitalna platforma Market Access, saopštio... Komorski investicioni forum pokrenuo digitalnu platformu Market Access

Za promociju Zapadnog Balkana kao investicione destinacije i zajednički nastup privreda regiona na evropskim i svetskim tržištima pokrenuta je digitalna platforma Market Access, saopštio je danas Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6).

Jedinstvena platforma Market Access – www.market-access.wb6cif.eu – koristiće se i za povezivanje 350.000 kompanija iz šest ekonomija Zapadnog Balkana, piše Tanjug.

Navodi se da je jedna od funkcija platforme namenjena kompanijama zainteresovanim za ulazak u domaće, regionalne i svetske lance dobavljača.

Samostalni savetnik Privredne komore Srbije (PKS), članice KIF ZB6, Milica Brašanac ističe da se svakodnevno broj kompanija na platformi povećava.

Kako navodi Brašanac, strukura korisnika je šarenolika i po sektorima delatnosti u kojima posluju i prema veličini firmi, od mikropreduzeća iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana, do međunarodno poznatih kompanija i grupacija.

PKS navodi da je, kako bi podržao saradnju i trgovinu između regionalnih privreda i njihov izvoz na međunarodna tržišta KIF razvio jedinstven digitalni alat Market Access.

U pitanju je o baza podataka koja nudi značajne mogućnosti za unapređenje poslovanja i povezivanje privrednika.

Trenutno je na portalu aktivan modul „Lanci snabdevanja“ (Supply chain), čiji je cilj da poveže kompanije ZB6 zainteresovane za učešće u globalnim i regionalnim lancima snadbevanja sa multinacionalnim korporacijama koje traže nove dobavljače iz našeg regiona.

Početkom 2022. godine počeće sa radom i funkcije business-to-business (B2B) za zakazivanje B2B poslovnih sastanaka među korisnicima, Event Management za najave poslovnih događaja i sajmova, i „Supply and demand“ modul koji će prikazivati potražnju i ponudu unutar Zapadnog Balkana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...