KOMPANIJA CRUISE PRIVUKLA UKUPNO 30 MILIJARDI DOLARA Za proizvodnju samovozećih automobila

AutomobiliHi-techLifestyleSvetVesti

20.1.2021 08:57 Autor: Marko Miladinović 0

KOMPANIJA CRUISE PRIVUKLA UKUPNO 30 MILIJARDI DOLARA Za proizvodnju samovozećih automobila KOMPANIJA CRUISE PRIVUKLA UKUPNO 30 MILIJARDI DOLARA Za proizvodnju samovozećih automobila
U poslednjoj rundi finansiranja inovativna kompanija Cruise privukla je dodatne dve milijarde dolara od investitora. Kompanija, koja se više ne može nazvati startapom po... KOMPANIJA CRUISE PRIVUKLA UKUPNO 30 MILIJARDI DOLARA Za proizvodnju samovozećih automobila

U poslednjoj rundi finansiranja inovativna kompanija Cruise privukla je dodatne dve milijarde dolara od investitora. Kompanija, koja se više ne može nazvati startapom po svojoj finansijskoj veličini – imajući u vidu da je njena vrednost u ovom trenutku procenjena na oko 30 milijardi dolara – je u najnovijem privlačenju ulagača najveći deo sredstava dobila od tehnološkog džina Microsofta, koji je ovim činom dobio i određeni udeo u njenom vlasništvu.

Cruise je započela svoj poslovni život još 2013. godine u San Francisku, iz ideje dvojice osnivača, Kajla Vogta (Kyle Vogt) i Dena Kana (Dan Kan), da jednog dana svetu prikažu prve samovozeće automobile, a kasnije i da započnu masovnu proizvodnju istih.

Vremenom su tehnologije napredovale, njihove ideje i poslovne veze urodile plodom, i sve više velikih industrijskih igrača je učestvovalo u finansiranju i uspostavljanju partnerstava. Uz Microsoft, od ranije su kao ulagači u mladu kompaniju prisutni i General Motors i Honda, na primer.

Partnerstvo sa Microsoftom znači i mogućnost korišćenja najsavremenije cloud i AI platforme Azur za kreiranje neophodnih softverskih alata u budućim vozilima.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...