U Velikoj Britaniji najviše se kupovali gejming uređaji

Kompanija Currys zabeležila pad prodaje u prazničnoj sezoni

Firme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusuVesti

15.1.2022 14:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kompanija Currys zabeležila pad prodaje u prazničnoj sezoni Kompanija Currys zabeležila pad prodaje u prazničnoj sezoni
Britansko maloprodajno preduzeće specijalizovano za prodaju elektronike Currys smanjilo je očekivanja po pitanju profita nakon nepovoljne praznične sezone. S druge strane, većina britanskih trgovaca... Kompanija Currys zabeležila pad prodaje u prazničnoj sezoni

Britansko maloprodajno preduzeće specijalizovano za prodaju elektronike Currys smanjilo je očekivanja po pitanju profita nakon nepovoljne praznične sezone. S druge strane, većina britanskih trgovaca je prijavila da su u toku praznične sezone imali bolju prodaju nego što su očekivali.

Iz kompanija koja poseduje brend Currys PC World saopšteno je u petak da je njen referentni profit pao pet odsto u odnosu na prethodnu godinu. Zastoji u nabavnim lancima u elektronskoj industriji i neujednačena potražnja ostavili su traga i u prodaji.

Akcije kompanije pale su 5,7 odsto, piše Bloomberg.

Iz kompanije Currys je saopšteno da su, i pored toga što je potražnja bila neujednačena, gejming proizvodi kao što su konzole za PlayStation 5 (PS5) i VR naočare Oculus Quest 2 “odleteli sa polica”. Lanac prodavnica elektronike je mogao imati bolju prodaju da je zaliha proizvoda bila veća.

Kompanija Sony Group je u novembru smanjila proizvodne izglede za PS5 za ovu fiskalnu godinu zbog ograničenja u vezi sa logistikom i komponentama.

Iz kompanije Currys su saopštili da očekuju da će pre poreza imati prilagođeni profit od 155 miliona funti (213 miliona dolara) u ovoj fiskalnoj godini. U ranijim predviđanjima, ova cifra je iznosila 169 miliona funti.

Generalni direktor ove kompanije Aleks Baldok (Alex Baldock) rekao je da uprkos slaboj prodaji u toku praznika Currys beleži rast udela u tržištu sa padom prodaje oko Božića nižom od 10 odsto međugodišnje.

Osim toga, kompanija je takođe pokrenula program otkupa akcija u vrednosti 75 miliona funti.

  • MARE

    17.1.2022 #1 Author

    Treba preziveti ovo suludo vreme

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...