KOMPANIJA EBAY DOŽIVELA PROCVAT Globalni lider u online trgovini premašio procene u drugom kvartalu

Firme u fokusuHi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

29.7.2020 10:09 Autor: Marija Jovanović 0

KOMPANIJA EBAY DOŽIVELA PROCVAT Globalni lider u online trgovini premašio procene u drugom kvartalu KOMPANIJA EBAY DOŽIVELA PROCVAT Globalni lider u online trgovini premašio procene u drugom kvartalu
Finansijski rezultati globalnog lidera u onlajn trgovini Ebay pokazali su da je prodaja u drugom tromesečju porasla za 18 odsto u odnosu na prethodnu... KOMPANIJA EBAY DOŽIVELA PROCVAT Globalni lider u online trgovini premašio procene u drugom kvartalu

Finansijski rezultati globalnog lidera u onlajn trgovini Ebay pokazali su da je prodaja u drugom tromesečju porasla za 18 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Ova vrsta poslovanja doživela je procvat pošto su ljudi koji borave u karantinu znatno više kupovali putem interneta.

Tako je prihod porastao sa 2,42 milijarde dolara (koliko je iznosio pre godinu dana) na 2,87 milijardi dolara u drugom kvartalu, čime je premašio procene analitičara od oko 2,8 milijardi dolara, saopštio je Ebay.

Ovi rezultati podstakli su kompaniju da poboljša svoju prognozu za 2020. godinu, pa sada Ebay očekuje neto prihode između 10,56 i 10,75 milijardi dolara, što odgovara rastu od 12 do 14 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...