potpisan investicioni ugovor

Kompanija Hansgrohe planira da zaposli 1.000 radnika u Valjevu

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

15.10.2021 13:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kompanija Hansgrohe planira da zaposli 1.000 radnika u Valjevu Kompanija Hansgrohe planira da zaposli 1.000 radnika u Valjevu
Investicioni ugovor između Ministarstva privrede i nemačke kompanije Hansgrohe potpisan je u petak u Beogradu. Kompanija Hansgrohe planira da otvori novi pogon u Valjevu... Kompanija Hansgrohe planira da zaposli 1.000 radnika u Valjevu

Investicioni ugovor između Ministarstva privrede i nemačke kompanije Hansgrohe potpisan je u petak u Beogradu. Kompanija Hansgrohe planira da otvori novi pogon u Valjevu u kojem će biti zaposleno do 1.000 ljudi.

Ugovore su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i direktor kompanije Hangsrohe za Srbiju Filip Burkle, a prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Tanjug.

Hansgrohe je nemački proizvođač sanitarne armature i jedan je od najvećih svetskih dobavljača tuša, ručnih tuševa i slavina.

U Valjevu planiraju da otvore novu fabriku slavina, početak izgradnje se planira početkom 2022. godine, a puštanje u rad se očekuje 2023. Ta nemačka kompanija uložiće u najnoviji savremeni pogon u Valjevu 85 miliona evra.

Fabrika će se prostirati na 130.000 metara kvadratnih. Sa 33 trgovačka društva i 22 prodajne kancelarije širom sveta, Hansgrohe se ubraja u malobrojne globalne igrače u sektoru sanitarne opreme.

Zapošljava oko 4.700 ljudi, a svoje proizvode isporučuje u više od 140 zemalja. Grupacija Hansgrohe ima veliki međunarodni domet, a svoje proizvode proizvodi u Nemačkoj, Francuskoj, Kini i SAD-u. Oko 77 procenata prometa ostvaruje u inostranstvu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...