Indijski proizvođač skutera gradi fabriku u kojoj će raditi 10.000 žena

Kompanija Ola Electric u poslednjoj rundi finansiranja sakupila 200 miliona dolara

Bolji posaoLifestyleSvetVesti

24.1.2022 14:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Ola Electric u poslednjoj rundi finansiranja sakupila 200 miliona dolara Kompanija Ola Electric u poslednjoj rundi finansiranja sakupila 200 miliona dolara
Indijski proizvođač električnih dvotočkaša Ola Electric Mobility sakupio je više od 200 miliona dolara sa ciljem da ostvari prednost na tržištu za skutere sa... Kompanija Ola Electric u poslednjoj rundi finansiranja sakupila 200 miliona dolara

Indijski proizvođač električnih dvotočkaša Ola Electric Mobility sakupio je više od 200 miliona dolara sa ciljem da ostvari prednost na tržištu za skutere sa pogonom na baterije.

Nakon poslednje runde finansiranja vrednost kompanije se procenjuje na pet milijardi dolara. Među investitorima kompanije nalaze se kompanije Tekne Private Ventures, Alpine Opportunity Fund i Edelweiss.

Cilj startapa koji podržavaju kompanija Tiger Global i SoftBank grupa jeste da izgradi najveću fabriku za proizvodnju električnih dvotočkaša, i to na dva sata vožnje od sedišta kompanije u Bangaloru, piše Bloomberg.

Kako navodi osnivač i generalni direktor kompanije Ola Electric, Bhaviš Agarval (Bhavish Aggarwal), ova firma će uskoro na tržište izbaciti inovativne proizvode koji uključuju više kategorija dvotočkaša, ali i automobile.

Nova fabrika će zaposliti 10.000 žena, čime će postati prvo postrojenje sa isključivo ženskim radnicima. Kompanija planira da proširi godišnji proizvodni kapacitet na 10 miliona električnih skutera.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...