električni automobil sa par izmena biće pristupačniji

Kompanija Polestar od 2022. godine planira nekoliko noviteta u proizvodnji

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSvetU fokusuVesti

26.11.2021 18:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Polestar od 2022. godine planira nekoliko noviteta u proizvodnji Kompanija Polestar od 2022. godine planira nekoliko noviteta u proizvodnji
Kada je prošle godine kompanija Polestar izbacila na tržište prvi u potpunosti električni automobil, ovo jedinstveno dvomotorno vozilo sa pogonom na sva četiri točka... Kompanija Polestar od 2022. godine planira nekoliko noviteta u proizvodnji

Kada je prošle godine kompanija Polestar izbacila na tržište prvi u potpunosti električni automobil, ovo jedinstveno dvomotorno vozilo sa pogonom na sva četiri točka koštalo je 50.000 dolara. Ovaj proizvođač automobila planira da sledeće godine doda svom proizvodu nekoliko noviteta, piše Techcrunch.

Polestar sada radi na proizvodnji jednomotornih automobila sa pogonom na dva točka koji imaju karakteristike dvomotornog modela Polestar 2, ali i nekoliko izmena koje ih čine pristupačnijim, estetski privlačnim i manjim zagađivačima.

Jednomotorni Polestar 2, koji će biti u prodaji od sledeće godine, po Polestar merilima ima domet od 270 milja (453,5 km), manje snage i funkcija, ali sve to je nadoknađeno tehnologijom koja čini vožnju lakšom.

Umesto dva motora koji pokreću sva četiri točka, ova jednomotorna verzija prebacuje 231 konjsku snagu na prednje točkove. Jednomotorni Polestar 2 ima i pakovanje akumilatora od 78 kilovati smeštenih ispod poda automobila između prednjih i zadnjih točkova. Njihov upotrebni kapacitet je 75 kilovati, navodi proizvođač.

Jednomotorni Polestar 2 sedan takođe ima mehaniku toplotnu pumpu, kao opcioni dodatak, dostupnu po ceni od 4.000 dolara, koja prilagođava i olakšava punjenje automobila u različitim klimatskim uslovima.

Iz kompanije navode da, u zavisnosti od klimatskih uslova, toplotna pumpa sakuplja toplotu iz okruženja i produžava domet automobila za 10 odsto. To znači da Polestar 2 u određenim slučajevima može dostići domet od dodatnih 27 milja (45,35 km).

Osim toga, Polestar za svoj novi model nudi i „Pilot“ paket po ceni od 3.200 dolara, koji uključuje adaptivni tempomat i spoljašnje LED osvetljenje.

Polestar napominje da će u ovaj model ugraditi i novi ADAS sistem, koji vozačima nudi pomoć na putu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...