bolji uslovi za proizvodnju i dalji razvoj

Kompanija Wienerberger u novi pogon u Kanjiži uložila 19 miliona evra

BiznisSrbijaVesti

23.3.2022 18:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Kompanija Wienerberger u novi pogon u Kanjiži uložila 19 miliona evra Kompanija Wienerberger u novi pogon u Kanjiži uložila 19 miliona evra
Austrijska kompanija Wienerberger otvorila je u sredu u Kanjiži modernizovan pogon za proizvodnju opeke u koji je uloženo 19 miliona evra. Direktor i člana... Kompanija Wienerberger u novi pogon u Kanjiži uložila 19 miliona evra

Austrijska kompanija Wienerberger otvorila je u sredu u Kanjiži modernizovan pogon za proizvodnju opeke u koji je uloženo 19 miliona evra.

Direktor i člana Upravnog odbora kompanije Ivan Vujisić je rekao da otvaranje novog proizvodnog pogona, koja će visokokvalitetnim radnicima omogućiti još bolje uslove za proizvodnju i dalji razvoj, predstavlja deo strategije rasta kompanije, prenosu Beta.

„Visinom ove investicije kompanija Wienerberger još jednom potvrđuje svoju želju za ulaganjima koja će poslovanje podići na još viši nivo i osigurati lidersku poziciju u narednih nekoliko decenija, kako na našem, tako i na inostranim tržištima. Od momenta uspešne privatizacije fabrike u Kanjiži investirano je preko 64 miliona evra“, kazao je Vujisić.

Istakao je da fabrika ispunjava najviše standarde u pogledu efikasnosti i uticaja na životnu sredinu, što potvrđuje i Eko znak koji proizvodi ove kompanije nose već godinama unazad.

„Kompanija Wienerberger posluje u skladu sa interesom šire društvene zajednice, na moderan i ekološki način, što potvrđuje i žig Privredne komore Srbije, Čuvarkuća, koja garantuje da su svi proizvodi urađeni na prirodan i ekološki način“, rekao je savetnik predsednika Privredne komore Srbije Miroslav Lutovac.

Kako je saopšteno, protekla godina je za kompaniju Wienerberger bila najuspešnija na svetskom nivou sa skoro četiri milijarde evra prihoda, a istorijski najbolja za Wienerberger u Srbiji.

WIENERBERGER doo KANJIŽA

SUBOTIČKI PUT 57, 24420 Kanjiža , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
24.460.793,57 (2020)
Broj zaposlenih:
267 (2020)

„Ekspanzija kompanije Wienerberger, vodeće kompanije u građevinskoj industriji, dokaz je da je Srbija veoma interesantna investiciona lokacija i kao takva od velikog značaja za ceo region. Austrijsko-srpska saradnja je posebno jaka u oblasti privrede i trgovine, o čemu svedoči prisustvo preko 450 austrijskih kompanija u Srbiji“, rekla je trgovinska savetnica u Ambasadi Austrije Erika Teoman – Brenner.

  • SUNCOKRET

    23.3.2022 #1 Author

    Daj Boze da je sve ovo tačno i da prestanu da premeštaju prljavu tehnologija u Srbiju.

    Odgovori

  • MARKO7

    23.3.2022 #2 Author

    Pa realno lep doprinos, svaka im čast!

    Odgovori

  • Milovan94

    23.3.2022 #3 Author

    Treba samo ulagati tako da svaka čast.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    23.3.2022 #4 Author

    Bravo za ovu kompaniju. Sve najbolje sam čula od njihovog radnika.

    Odgovori

  • GOCA BG

    23.3.2022 #5 Author

    Lepo,nisam znala da ima 450 aistrijskih kompanija kod nas…

    Odgovori

  • Anna

    24.3.2022 #6 Author

    Sve živo smo prodali. Ništa nije u našem vlasništvu. Na grbači naših ljudi drugi se bogate.

    Odgovori

  • LUKA

    25.3.2022 #8 Author

    Bravo za ovu kompaniju

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #9 Author

    Pozitivni za kompaniju ali ne i za zaposlene.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...