Drugi događaj Ambipak magazina u Privrednoj komori Srbije održava se 4. oktobra u Beogradu

Konferencija „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“

ManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

30.8.2022 12:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Konferencija „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ Konferencija „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“
Ambipak magazin uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije, Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala i Centra za cirkularnu ekonomiju, organizuje drugu godišnju konferenciju... Konferencija „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“

Ambipak magazin uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije, Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala i Centra za cirkularnu ekonomiju, organizuje drugu godišnju konferenciju „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“.

Nakon uspešno održane prvog događaja u oktobru prošle godine, druga konferencija Ambipak magazina u Privrednoj komori Srbije održaće se 4. oktobra u Beogradu (Resavska 13-15) od 9.30 časova.

„Konferencija ima za cilj da predstavi potencijal ambalaže u svetlu zaštite životne sredine i zdravlja ljudi, odnosno da promoviše i afirmiše odgovornu upotrebu, odlaganje i reciklažu ambalaže, kako kod proizvođača i korisnika ambalaže, tako i u široj javnosti“, navodi se u saopštenju Ambipak magazina.

Učesnici konferencije će, kako je najavljeno, biti predstavnici privrede (korisnici i proizvođači ambalaže), ambalažni operateri, predstavnici institucija i stručna lica.

„U skladu sa megatrendom današnjice, održivim razvojem, cirkularnom ekonomijom i drugim trendovima poput digitalizacije, razvoja e-trgovine, proizvođači i korisnici ambalaže suočeni su sa izazovom stalnih promena i prilagođavanja, kao i odgovornošću“, ističu organizatori događaja.

Foto: Ambipak magazin

Teme koje će biti obrađene na konferenciji:

  • Kako promenama u ambalaži i odgovornošću kompanija smanjiti ambalažni otpad i štetan uticaj na prirodu i ljude?
  • Tranzicija industrije ambalaže – da sačuvamo i prirodu i privredu
  • Uticaji održivosti, digitalizacije i e-trgovine na industriju ambalaže
  • Koji su materijali najpogodniji za reciklažu? Da li je plastika za sve kriva?
  • Dizajn ambalaže skrojen po meri prirode
  • Inovativne tehnologije, mašine i oprema u industriji ambalaže smanjuju štetni uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi
  • Odgovorno upravljanje ambalažnim otpadom: država-privreda-građani u lancu odgovornosti za ispravno odlaganje iskorištene ambalaže.
  • Koliko je važno, i kako edukovati široku populaciju?

Podrška PKS omogućila je da prisustvovanje i praćenje konferencije bude besplatno za posetioce putem Youtube kanala Ambipak magazina. Za uživo praćenje konferencije je neophodno prijavljivanje na e-mail adresu: info@ambalazaipakovanje.com.

  • kaćica

    30.8.2022 #1 Author

    Treba vremena da se smanji zagadjenje.

    Odgovori

  • VERA

    30.8.2022 #2 Author

    Velika je mogucnost da se smanji upotreba ambalaze koja se 1 koristi. Da se da prednost viseupotrednoj smbalazi.

    Odgovori

  • VERA

    30.8.2022 #3 Author

    Buducnost je u ekoloskoj ambalazi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...