KONKURENCIJA SMANJILA PRIHODE PLATFORMI NETFLIX U poslednjem tromesečju prijavjeno samo 2,2 miliona novih pretplatnika

Firme u fokusuHi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

21.10.2020 08:37 Autor: Julijana Vincan 0

KONKURENCIJA SMANJILA PRIHODE PLATFORMI NETFLIX  U poslednjem tromesečju prijavjeno samo 2,2 miliona novih pretplatnika KONKURENCIJA SMANJILA PRIHODE PLATFORMI NETFLIX  U poslednjem tromesečju prijavjeno samo 2,2 miliona novih pretplatnika
Američka striming platforma Netflix objavila je da je u poslednjem tromesečju imala najslabiji prihod od uplata pretplatnika u poslednje četiri godine. Slabi prihodi izazvani su sve jačom konkurencijom,... KONKURENCIJA SMANJILA PRIHODE PLATFORMI NETFLIX  U poslednjem tromesečju prijavjeno samo 2,2 miliona novih pretplatnika

Američka striming platforma Netflix objavila je da je u poslednjem tromesečju imala najslabiji prihod od uplata pretplatnika u poslednje četiri godine.

Slabi prihodi izazvani su sve jačom konkurencijom, olakšavanjem mera protiv pandemije korona virusa i povratkom sportskih događaja na televizijske ekrane.

Netflix je u tromesečju, koje je okončano 30. septembra, dobio 2,2 miliona novih pretplatnika, dok su ta kompanija i Wall Street procenili da bi ta brojka trebalo da bude 3,4 miliona.

Netflix
Foto: Pixabay.com

Na berzama u utorak su pale i akcije Netflix, kao jednog od najvećih dobitnika ove godine nakon velikog priliva pretplatnika zbog globalnih mera protiv korona virusa, koje su ljude primoravale da ostanu u svojim domovima.

Akcije Netflix pale su na berzama za gotovo šest procenata, na 494 američkih dolara u kasnim poslepodnevnim satima u utorak.

Netflix je ranije upozorio investitore da će u drugoj polovini godine pasti njegovi prihodi uz očekivanih olakšavanja mera protiv pandemije, prenosi Tanjug navodi agencija Reuters.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...