KONTROLA TURISTA U GRČKOJ OD 1. JULA Ovako će izgledati proveravanje putnika sa QR kodom

EUSrbijaVesti

29.6.2020 08:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

KONTROLA TURISTA U GRČKOJ OD 1. JULA Ovako će izgledati proveravanje putnika sa QR kodom KONTROLA TURISTA U GRČKOJ OD 1. JULA Ovako će izgledati proveravanje putnika sa QR kodom
Od 1. jula svi putnici koji planiraju da uđu u Grčku moraće da imaju popunjenu elektronsku prijavu (PLF – Passenger Locator Form) najmanje 48... KONTROLA TURISTA U GRČKOJ OD 1. JULA Ovako će izgledati proveravanje putnika sa QR kodom

Od 1. jula svi putnici koji planiraju da uđu u Grčku moraće da imaju popunjenu elektronsku prijavu (PLF – Passenger Locator Form) najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju, nakon čega će na mejl dobiti odgovarajući QR kod koji moraju da pokažu prilikom ulaska u tu zemlju.

To znači da će svi putnici koji dolaze u Grčku međunarodnim letovima, morem ili kopnom morati da imaju bar kod na mobilnom telefonu i moraće da slede tri koraka.

Kako je javila TV Skai, svi turisti koji žele da dođu u Grčku prvo moraju da najmanje 48 sati pre nego što stignu popune poseban obrazac koji mogu da nađu na na sajtu Vlade Republike Grčke.

Foto: Pixabay.com

“Putnici će u formularu morati da navedu mesto ulaska u zemlju, tačan datum dolaska, ličnu adresu i kontakt, tačnu adresu mesta u koje su se uputili, kao i kontakt najbližih rođaka ili prijatelja, u slučaju da se stvori potreba da se obaveste o zdravstvenom stanju putnika. Dobijeni QR kod putnici mogu da odštampaju ili imaju u svom telefonu, kako bi pri ulasku u zemlju pogranični službenici mogli da ga skeniraju”, navodi se na sajtu.

U roku od 24 sata oni će dobiti poruku sa bar kodom, koji će morati da pokažu prilikom dolaska u Grčku. Tim stručnjaka će na osnovu podataka sa bar koda na kome su kriterijumi rizika odlučiti kome će se uraditi test na koronu, a kome ne.

Foto: Printscreen youtube

Svi koji budu pozitivni na korona virus, idu u karantin od 14 dana. Kako je objavila TV Skai, dnevno će se vršiti 10.000 testova. Srbija je zajedno sa Kanadom, Australijom i Japanom na tzv „zelenoj listi“ sa manjim rizikom, dok su na „crvenoj listi“, odnosno zemlje sa najvećim rizikom od širenja korona virusa SAD, Rusija, Turska, Severna Makedonija, Švedska i Albanija.

Prema navodima grčkih medija od 1. jula će biti otvoren i granični prelaz Evzoni, tako da će srpski turisti moći u Grčku i preko Severne Makedonije.

  • Snežana

    29.6.2020 #1 Author

    Ne isplati se otici…

    Odgovori

  • GocaBG

    29.6.2020 #2 Author

    Zasto rizikovati,Srbija ima sta da ponudi da se ode na odmor…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...