KORONA ISPRAZNILA HRVATSKE AUTOPUTEVE Promet i naplata smanjeni za petinu

RegionVesti

23.4.2020 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs

KORONA ISPRAZNILA HRVATSKE AUTOPUTEVE Promet i naplata smanjeni za petinu KORONA ISPRAZNILA HRVATSKE AUTOPUTEVE Promet i naplata smanjeni za petinu
Promet i naplata putarina na autoputevima u Hrvatskoj od početka godine do sada manji su oko 22 odsto u odnosu na isti period prošle... KORONA ISPRAZNILA HRVATSKE AUTOPUTEVE Promet i naplata smanjeni za petinu

Promet i naplata putarina na autoputevima u Hrvatskoj od početka godine do sada manji su oko 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navode iz preduzeća “Hrvatske autoceste”. Prema prvim podacima „Hrvatskih autocesta“ za april, promet na auto-putevima manji je čak 75 odsto, a naplaćena putarina za 71 odsto.

Promet u martu ove godine manji je 38 odsto, a naplaćena putarina 35 odsto u odnosu na mart 2019. godine, prenosi seebiz.eu.

Pandemija nije ispraznila samo autoputeve u Hrvatskoj, nego i u celoj Evropi plaćaju danak krize izazvane korona virusom. U „Hrvatskim autocestama“ navode da je na primer u Austriji promet pao 80 odsto, a da se na autoputevima u Velikoj Britaniji sveo na nivo iz 1955. godine.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.