Tržište rada trpi najdugoročnije posledice

Korona kriza koštaće Austriju 175 milijardi evra do 2024. godine

EUVesti

25.5.2021 09:37 Autor: Marko Miladinović 0

Korona kriza koštaće Austriju 175 milijardi evra do 2024. godine Korona kriza koštaće Austriju 175 milijardi evra do 2024. godine
Prošla godina ostaće zabeležena u Austriji kao jedna od najtežih u ekonomskom smislu posle Drugog svetskog rata. Prema analizi radne grupe Agenda Austria, gubitak... Korona kriza koštaće Austriju 175 milijardi evra do 2024. godine

Prošla godina ostaće zabeležena u Austriji kao jedna od najtežih u ekonomskom smislu posle Drugog svetskog rata. Prema analizi radne grupe Agenda Austria, gubitak u Austriji za period od 2020. do 2024. godine iznosiće oko 140 milijardi evra.

Ako se u tu cifru uračunaju i sredstava koja je država ubrizgavala kako bi stabilizovala nacionalnu ekonomiju, onda se radi o više od 175 milijardi evra.

„Gubici u odnosu na očekivanja od perioda pre korone su ogromni“, ističe se u izveštaju Agenda Austria.

U njemu se ističe da će Austrija tek u nekom trenutku tokom 2022. godine dostići ekonomski nivo iz perioda pre izbijanja pandemije, prenosi Tanjug.

Međutim, osetiće se gubitak od oko 20 milijardi evra u BDP sve do 2024. godine. 

„Iako se nadamo da je okončanje zaključavanja početak procesa nadoknađivanja izgubljenog, kriza će i narednih godina uticati na privredni rast i primanja. Posebno će tržištu rada biti potrebno još godina da prevaziđe posledice krize“, naglašavaju u Agenda Austria.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...