KORONA UDARILA I NA ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ Promet putnika u BiH beleži pad za više od 80 odsto

RegionVesti

15.11.2020 12:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

KORONA UDARILA I NA ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ Promet putnika u BiH beleži pad za više od 80 odsto KORONA UDARILA I NA ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ Promet putnika u BiH beleži pad za više od 80 odsto
Železnice u BiH trpe veliki gubitak zbog pandemije korona virusa, a samo u Federaciji BiH promet putnika imao je pad u trećem kvartalu ove... KORONA UDARILA I NA ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ Promet putnika u BiH beleži pad za više od 80 odsto

Železnice u BiH trpe veliki gubitak zbog pandemije korona virusa, a samo u Federaciji BiH promet putnika imao je pad u trećem kvartalu ove godine za više od 80 odsto, dok je teretni smanjen za 15 odsto.

Iako je u trećem kvartalu važio manje restriktivan režim zdarvstvenih mera, u železničkom putničkom saobraćaju prevezeno je svega nešto više od 26 hiljada putnika, što je manje za 82,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

U prvih devet meseci ove godine, broj putnika bio je za 73,5 odsto manji u odnosu na isti period prošle godine, prenosi indikator.ba.

Smanjen obim spoljnotrgovinske razmene odrazio se i na pad prevoza tereta železnicom. U trećem kvartalu 2020. godine u Federaciji BiH prevezeno je blizu 1,9 miliona tona robe, što je u odnosu na isti period prethodne godine manje za 15,1 odsto.

Za prvih devet meseci ove godine, prema zvaničnim statističkim podacima, prevezeno je za 16,8 odsto manje tereta nego u istom period prošle godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...