KORONA VRATILA MADRID U KARANTIN Španska vlada naredila zatvaranje glavnog grada

EUVesti

9.10.2020 16:12 Autor: Marija Jovanović 4

KORONA VRATILA MADRID U KARANTIN Španska vlada naredila zatvaranje glavnog grada KORONA VRATILA MADRID U KARANTIN Španska vlada naredila zatvaranje glavnog grada
Španska vlada naredila je uvođenje vanrednog stanja u Madridu u trajanju od 15 dana kako bi smanjila stopu zaraze korona virusom, a nakon što... KORONA VRATILA MADRID U KARANTIN Španska vlada naredila zatvaranje glavnog grada

Španska vlada naredila je uvođenje vanrednog stanja u Madridu u trajanju od 15 dana kako bi smanjila stopu zaraze korona virusom, a nakon što je sud ukinuo delimičnu blokadu uvedenu nedelju dana ranije.

Građanima glavnog grada Španije i devet okolnih gradova biće ograničeno kretanje narednih 15 dana, prenosi BBC.

Regionalna vlada Madrida i centralna administracija nisu mogle da se slože koje su mere odgovarajuće, pa je država presudila uvođenjem vanrednog stanja.

Foto: Tanjug/AP

Španska vlada prošlog petka nametnula je građanima Madrida delimičnu blokadu. Stanovnici Madrida i ostalih devet gradova mogli su da napuštaju delove grada u kojima žive samo u hitnim slučajevima, uprkos protivljenju lokalnih vlasti.

Međutim, tu odluku ukinuo je sud pojačavajući političku prepirku sa političkim liderima glavnog grada. Ukinute su mere ograničenog kretanja, ali su na snazi ostale zabrane okupljanja i ograničeno radno vreme barova i kafića.

S obzirom na to da je u ponedeljak državni praznik, vlasti su rešile da uvedu nova ograničenja kojima bi sprečili građane da putuju u svoja rodna mesta ili negde za vikend.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...