Povlačenje soli sa rafova potvrdio i Državni inspektorat Republike Hrvatske

Kotany iz Hrvatske povlači himalajsku i morsku so u mlinu zbog prisustva plastike

EUVesti

8.7.2024 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kotany iz Hrvatske povlači himalajsku i morsku so u mlinu zbog prisustva plastike Kotany iz Hrvatske povlači himalajsku i morsku so u mlinu zbog prisustva plastike
Kompanija Kotany obavestila je potrošače u Hrvatskoj da sa tržišta povlači himalajsku so u mlinu težine 88 grama kao i morsku jodiranu so u... Kotany iz Hrvatske povlači himalajsku i morsku so u mlinu zbog prisustva plastike

Kompanija Kotany obavestila je potrošače u Hrvatskoj da sa tržišta povlači himalajsku so u mlinu težine 88 grama kao i morsku jodiranu so u mlinu težine 92 grama i to zbog prisustva plastike u tim proizvodima.

Kompanija je u saopštenju objavljenom 7. jula navela da se himalajska so sa rokom trajanja do 10. februara 2030. godine povlači „iz predostrožnosti, u cilju zaštite potrošača“.

Na portalu Kotany stoji da se iz istog razloga sa tržišta Hrvatske povlači i morska jodirana so sa rokom trajanja do juna, jula, septembra, oktobra i decembra 2026. godine.

„Izvinjavamo se kupcima na neugodnosti ali u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijumima kvaliteta i zdravstvene ispravnosti“, navela je austrijska kompanija u saopštenju, a što je potvrdio i hrvatski Državni inspektorat.

„Proizvodi nije u skladu sa Uredbom 178/2002 o utvrđivanju opštih načela i normi Zakona o hrani, osnivanju Evropske agencije za bezbednost hrane kao i o utvrđivanju bezbednosti hrane“, naveo je Državni inspektorat u saopštenju za javnost.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.