"invest ekspo 2022" prilika za predstavljanje potencijala grada

Kragujevac domaćin Sajma privrede i investicija

BiznisBolji posaoInvesticijeSrbijaVesti

13.1.2022 17:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kragujevac domaćin Sajma privrede i investicija Kragujevac domaćin Sajma privrede i investicija
U organizaciji Šumadija sajma, a uz podršku Privredne komore Srbije i lokalne samouprave, Kragujevac će 17. i 18. marta biti domaćin Sajma privrede i... Kragujevac domaćin Sajma privrede i investicija

U organizaciji Šumadija sajma, a uz podršku Privredne komore Srbije i lokalne samouprave, Kragujevac će 17. i 18. marta biti domaćin Sajma privrede i investicija INVEST EKSPO 2022.

Kako se navodi na sajtu grada Kragujevca, ovo okupljanje predstavlja platformu za promociju međunarodnih i domaćih investicionih i razvojnih projekata, potencijala gradova i opština Srbije, kompanija kao nosioca razvojnih i investicionih projekata, turističkih lokacija, vlasnika komercijalnih nekretnina, ali i industrijskih zona, naučno – tehnoloških parkova, inovativnih startapova, biznis anđela i poslovne javnosti.

„Privredna komora Srbije i Šumadija sajam prepoznali su pravi trenutak za predstavljanje potencijala grada Kragujevca. U susret takvom sajmu, veliko mi je zadovoljstvo da pozovem investicioni svet da nam se ovde pridruži u martu“, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Kragujevac i čitav region Šumadije već godinama beleži rast izvoza 30 odsto i grad se, pored Beograda i Novog Sada, predstavio na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

„Kragujevac je ozbiljan industrijski centar u Evropi i to je razlog zašto nećemo dopustiti da živimo na tom talasu prepoznavanja. Grabimo dalje i namećemo se, u nameri da zadržimo lidersku poziciju i interancionalizujemo našu privredu. INVEST EKSPO je još jedna prilika da predstavimo to što jesmo“, poručio je Dašić.

Privredna komora Srbije

RESAVSKA 13, 11050 Beograd (Vračar), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
20.277.461,68 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Privredna komora Srbije je odlučila da podrži organizaciju ovog sajma imajući vidu značaj intenziviranja investicionih aktivnosti za dalje podsticanje poslovnih aktivnosti na teritoriji Srbije, kazao je Predrag Lučić direktor Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja. Grad Kragujevac je jedan od najznačajnijih poslovnih i nvesticionih habova u ovom delu Jugoistočne Evrope zato što i dalje beleži značajan priliv stranih direktnih investicija. Referentni investitori poput Janfenga ili Vakernojsona odlučili su da reinvestiraju u Kragujevac, a od toga nema bolje potvrde da je Kragujevac investiciono atraktivna lokacija, navodi se na sajtu Kragujevca.

Ovakav sajam, prema rečima Predraga Lučića, potreban je Srbiji i može da doprinose podsticaju priliva stranih direktnih investicija i intenziviranju poslovnih aktivnosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...