mogućnost za angažman u inostranstvu

Letnji sezonski poslovi dobra prilika za dodatnu zaradu

Vesti

19.6.2023 11:13 Autor: Miljan Paunović 0

Letnji sezonski poslovi dobra prilika za dodatnu zaradu Letnji sezonski poslovi dobra prilika za dodatnu zaradu
Tokom leta moguće je pronaći honorarne/sezonske poslove, kako u zemlji tako i u inostranstvu, i poboljšati svoj budžet. U zemljama Evrope i Sjedinjenih Američkih... Letnji sezonski poslovi dobra prilika za dodatnu zaradu

Tokom leta moguće je pronaći honorarne/sezonske poslove, kako u zemlji tako i u inostranstvu, i poboljšati svoj budžet. U zemljama Evrope i Sjedinjenih Američkih Država otvorene su razne opcije za one koji imaju pojedine veštine, znanje jezika, te mogu da apliciraju za neki od poslova.

Sajt za pronalaženje poslova Indeed naveo je neke mogućnosti za letnji angažmana, koji pružaju dobru zaradu, ukoliko ste spremni na nove izazove.

Za vreme letnjih odmora otvaraju se razni kampovi, te jedan od poslova koji se nudi je i savetnik u kampu. Njegove dužnosti su da nadgleda programe kampa, prati bezbednost kampera i posreduje ukoliko dođe do nekih nesuglasica, čarki. Oni su odgovorni za pružanje obrazovnih i rekreativnih aktivnosti i često rade na otvorenom. U SAD ovaj posao je plaćen 15,4 dolara po satu.

Većina mesta sa javnim bazenima zahtevaju dežurne spasioce kako bi se osiguralo da posetioci budu bezbedni dok plivaju, kako u svetu tako i kod nas. Njihova odgovornost nije mala, jer treba da primete ko se rizično ponaša i da reaguju na vreme. U SAD spasioci zarađuju oko 15 dolara po satu.

U Nemačkoj spasilac može da zaradi oko 2.200 evra mesečno, i uprkos tome javnim bazenima fale spasioci, mediji prenose da fali oko 3.000 njih. Takođe, na bazenima potrebni su i instruktori plivanja, koji mogu da zarade oko 25 dolara po satu.

Ukoliko posedujete diplomu, znanje ili veštine za predavača na nekim od kurseva programera, stranih jezika, umetničkih radionica, šansa za zaradu u toku letnjih meseci se povećava, zbog mnogih letnjih škola. Skoro svaki sajt koji se bavi ponudom poslova, ponudiće šta je aktuelno, dovoljno je samo pratiti kretanje na ovom tržištu.

Foto: Freepik.com

U periodu tokom leta kada poslovi malo utihnu, dobro je angažovati biznis analitičara, koji obrađuje podatke i kreira izveštaje da bi pomogao preduzećima u donošenju operativnih odluka kada prođe sezona odmora. U Americi je ovaj posao plaćen nešto manje od 30 dolara po satu.

Tokom letnje sezone fizičkih poslova na gradilištima uvek ima i radnici su skoro stalno potrebni. Dnevnice se kreću od 15 dolara po satu u SAD, dok u Hrvatskoj mogu da zarade između 1.000 i 3.000 evra mesečno u zavisnosti od vrste posla u ovom sektoru (limari, zidari, tesari, keramičari, električari, vodoinstalateri…).

Ukoliko vam ne smetaju velike vrućine, i ako ste spremni za rad u poljoprivredi, berba malina je, prema tvrdnjama poljoprivrednika i gazdi plantaža, dobro plaćen posao. Dnevnica ide do 50 evra, a obezbeđeni su smeštaj i hrana. Ipak, treba biti obazriv, jer su proteklih godina zabeleženi sporadični slučajevi kada poslodavci nisu ispunjavali svoje obaveze prema dogovoru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.