Još uvek nisu poznati svi detalji dolaska čuvenog nemačkog maloprodajnog lanca

Lidl zapošljava u Bosni, potvrđene prodavnice u Sarajevu, Banja Luci i Brčkom

RegionVesti

8.8.2021 12:10 Autor: Marko Miladinović 0

Lidl zapošljava u Bosni, potvrđene prodavnice u Sarajevu, Banja Luci i Brčkom Lidl zapošljava u Bosni, potvrđene prodavnice u Sarajevu, Banja Luci i Brčkom
Dolazak nemačkog maloprodajnog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu nedavno je i definitivno potvrđen. Prema saznanjima sarajevske novinske agencije Patria, ova nemačka kompanija je... Lidl zapošljava u Bosni, potvrđene prodavnice u Sarajevu, Banja Luci i Brčkom

Dolazak nemačkog maloprodajnog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu nedavno je i definitivno potvrđen.

Prema saznanjima sarajevske novinske agencije Patria, ova nemačka kompanija je već počela s zapošljavanjem u BiH, te je određeni broj budućeg osoblja na obukama u njenim centrima u Srbiji i Hrvatskoj.

Ipak, sve se poprilično odvija pod velom tajne, a zbog sporosti bosanskohercegovačke administracije, čime je Lidl iznenađen, pa otvaranja prvih objekata u BiH neće biti pre kraja naredne godine, prenosi Seebiz.

Lidl BiH d.o.o. registrovan je u sarajevskoj opštini Centar. Kao direktor društva naveden je Roland Šrajber (Roland Schreiber), dok je Alen Halamić (Allen Halamić) postavljen za izvršnog direktora. Upisani kapital Lidla BiH je 977.915 konvertibilnih maraka, odnosno pola miliona evra.

Osim u Sarajevu, Lidl je registrovao poslovnice u Banja Luci i u Brčkom.

Kao jedna od lokacija Lidla pominje se i devastirani Dom penzionera u Nedžarićima, u opštini Ilidža, koji Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava da proda, ali zvanične potvrde ovakvih informacija još nema.

Politika Lidla je, inače, takva da se malo toga otkriva u javnosti tokom uspostavljanja njihovog prodajnog lanca na novim tržištima, podsećaju na portalu Seebiz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...