LIKVIDNOST BANAKA U CRNOJ GORI 950 MILIONA EVRA Bilansna suma 4,65 milijardi evra

RegionVesti

5.5.2020 15:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

LIKVIDNOST BANAKA U CRNOJ GORI 950 MILIONA EVRA Bilansna suma 4,65 milijardi evra LIKVIDNOST BANAKA U CRNOJ GORI 950 MILIONA EVRA Bilansna suma 4,65 milijardi evra
Prosečna likvidna sredstva poslovnih banaka u Crnoj Gori u januaru su iznosila 951,7 miliona evra, što je 0,6 odsto manje nego u decembru, pokazuju... LIKVIDNOST BANAKA U CRNOJ GORI 950 MILIONA EVRA Bilansna suma 4,65 milijardi evra

Prosečna likvidna sredstva poslovnih banaka u Crnoj Gori u januaru su iznosila 951,7 miliona evra, što je 0,6 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

U poređenju sa istim periodom prošle godine, kako se navodi, registrovan je pad od 0,4 odsto, prenosi Bankar.me.

U CBCG ističu da su koeficijenti likvidnosti za bankarski sistem u celini su, na dnevnom i dekadnom nivou, bili iznad propisanih minimum. Kako je istaknuto, iz monetarne statistike u januaru prošle godine isključena je Invest banka Montenegro, a u aprilu Atlas banka.

Bilansna suma banaka na kraju januara iznosila je 4,65 milijardi evra i bila je jedan odsto veća nego u decembru, dok je u odnosu na isti period prošle godine porasla šest odsto. Kada se, zbog uporedivosti, iz podataka za januar isključe dve banke koje nisu deo statistike, bilansna suma poslovnih banaka na godišnjem nivou beleži rast od 11,9 odsto, navodi se u Biltenu CBCG.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...