Švajcarsko-američka kompanija daje optimistične prognoze za ovu godinu

Logitech International prijavio pad prodaje od dva odsto

BerzaNovacPoslovanjeSvetVesti

25.1.2022 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Logitech International prijavio pad prodaje  od dva odsto Logitech International prijavio pad prodaje  od dva odsto
Kompanija Logitech International prijavila je u trećem kvartalu pad prodaje od dva odsto, nakon što je proizvođač računarske opreme propustio priliku za rast kada... Logitech International prijavio pad prodaje  od dva odsto

Kompanija Logitech International prijavila je u trećem kvartalu pad prodaje od dva odsto, nakon što je proizvođač računarske opreme propustio priliku za rast kada je potražnja bila velika.

Ipak, kompanija je povećala svoju prognozu rasta prodaje u tekućoj fiskalnoj godini na nivo između dva i pet odsto, a očekuje se i da će rast neoporezivog dela prihoda biti između 850 i 900 miliona dolara.

U kompaniji su ranije najavljivali da se rast neće menjati, te da će se zadržati na oko pet odsto. Neoporezivi prihodi su procenjivani na između 800 i 850 miliona dolara, piše Reuters.

Kretanje vrednosti akcija kompanije Logitech u poslednjih godinu dana (u švajcarskim francima)

U trećem kvartalu prodaja je pala na 1,63 milijarde, u odnosu na 1,67 milijardi dolara, koliko je firma zaradila godinu dana ranije, kada je odluka kompanija da se pređe na rad od kuće podstakla kupovinu računarske opreme.

Iz švajcarsko-američke kompanije koja postoji još od osamdesetih godina saopšteno je da je u prijavljenom kvartalu neoporezivi deo prihoda pao 37 odsto, na 302 miliona dolara.

U toku prošle godine kompanija se suočavala sa problemima kada je u pitanju nabavka delova za njihove proizvode, koji uključuju tastature, miševe, slušalice, bežične zvučnike i uređaje za video-pozive.

  • MIŠKOVIĆ

    25.1.2022 #1 Author

    kada je kod njih pad sta će biti sa ostalima
    veoma kvalitetna oprema

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...