FINANSIRANJE NOVIH PREDUZEĆA TOKOM PANDEMIJE

London lider evropske startup scene

BiznisEUHi-techInovacijeLifestylePreduzetnikSvetVesti

29.4.2021 17:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

London lider evropske startup scene London lider evropske startup scene
Tokom pandemije korona virusa Nemačka je zabeležila pad kada su u pitanju investicije za startu firme za razliku od drugih evropskih država, navode analitičari.... London lider evropske startup scene

Tokom pandemije korona virusa Nemačka je zabeležila pad kada su u pitanju investicije za startu firme za razliku od drugih evropskih država, navode analitičari. Prošle godine je obim finansiranja investitora u Nemačkoj opao za 15 procenata na nešto manje od 5,3 milijarde evra, dok su Francuska i Velika Britanija imale veći stepen finansiranja, prema studiji revizorske i konsultantske kuće EY.

Startup firme u Francuskoj dobile su raspoloživa novčana sredstva u iznosu od 5,2 milijarde evra, što je porast od 3,4 odsto, a Velika Britanija je ostala lider u ovoj oblasti, uprkos Brexitu, nakon što je dobila iznos od 13,9 milijardi evra, četvrtinu više novca nego 2019. godine, prenosi Daily Sabah.

U startup scenu u Londonu investiran je novac u iznosu od 10,5 milijardi evra, Pariz je na drugom mestu sa 3,9 milijardi, a Berlin je treći sa nešto više od tri milijarde evra, dok je Minhen pao na šesto mesto. Zahvaljujući drugoj polovini godine, ukupno finansiranje startup firmi poraslo je za 17 odsto u poređenju sa 2019. na 36,5 milijardi evra.

  • Ljilja

    20.5.2021 #1 Author

    Koliko samo treba imati hrabrosti otvoriti firmu nalon ove pandemije. Svaka čast na podršci.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...