Britanska auto-kompanija otvara fabriku u Kini

Lotus izlazi na berzu početkom sledeće godine

AutomobiliLifestyleSvetVesti

21.2.2022 08:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Lotus izlazi na berzu početkom sledeće godine Lotus izlazi na berzu početkom sledeće godine
U britanskom proizvođaču automobila Lotus planira se da listiranje na berzi vredno više milijardi, a čelnici kompanije već pričaju sa potencijalnim investitorima.  Kompanija Lotus... Lotus izlazi na berzu početkom sledeće godine

U britanskom proizvođaču automobila Lotus planira se da listiranje na berzi vredno više milijardi, a čelnici kompanije već pričaju sa potencijalnim investitorima. 

Kompanija Lotus otvoriće novu fabriku u Kini sa ciljem da do kraja decenije ostvari godišnju prodaju od 100.000 vozila, piše Reuters, pozivajući se na The Times.

Geely, kineski automobilski gigant u čijem vlasništvu se Lotus trenutno nalazi, pokreće internacionalnu potragu za investitorima i klijentima koja bi početkom sledeće godine mogla da dovede do listiranja na berzi, najverovatnije u Šangaju. Nije isključen ni izlazak na berzu u Njujorku ili Londonu.

Ovim potezom, kompanija planira da transformiše svoje poslovanje i podstakne rast.

  • JANA

    23.2.2022 #1 Author

    Ljudi moji kakav je ovo auto vi niste svesni ,oni ako izadju na amercku berzu pokorice je ,ali sam misljenja da od tog posla nema nista prevestveno sto je veliki rivalitet izmedju americkih i kineskih kompanija kako u automobilskoj kompaniji tako i u prozvodnjintelefona i telefonskih mreza …videcemo sta ce biti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...