Investiciona banka ima novog direktora sektora za upravljanje sredstvima

Luk Sarsfild zadužen za ogranak firme Goldman Sachs vredan 1,7 biliona dolara

BiznisPoslovanjeSvetVesti

24.1.2022 09:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Luk Sarsfild zadužen za ogranak firme Goldman Sachs vredan 1,7 biliona dolara Luk Sarsfild zadužen za ogranak firme Goldman Sachs vredan 1,7 biliona dolara
Rukovodioci investicione banke Goldman Sachs odlučili su da postave Luka Sarsfilda (Luke Sarsfield) na mesto direktora sektora za upravljanje aktivom i tako uklone anomalije... Luk Sarsfild zadužen za ogranak firme Goldman Sachs vredan 1,7 biliona dolara

Rukovodioci investicione banke Goldman Sachs odlučili su da postave Luka Sarsfilda (Luke Sarsfield) na mesto direktora sektora za upravljanje aktivom i tako uklone anomalije u poslovanju jedne od ključnih oblasti u poslovanju ove grupe.

Generalni direktor banke Dejvid Solomon (David Solomon) najaviće ove nedelje promenu u rukovodstvu sektora koji raspolaže u inostranstvu sredstvima u iznosu od 1,7 biliona dolara, navode ljudi upućeni u situaciju.

Unapređenje Sarsfilda stavlja na poziciju rame uz rame sa Džulijanom Salsburijem (Julian Salisbury), koji je veći deo prošle godine sam upravljao ovim delom poslovanja. Ta situacija je netipična za Goldman Sachs, koja na pozicije za upravljanje ključnim novčanim sredstvima uglavnom postavlja barem dva direktora, piše Bloomberg.

Goldman Sachs je restrukturirao poslovanje 2020. godine, kada je spojio biznis za upravljanje investicijama sa trgovanjem i tako stvorio sektor koji je prošle godine imao prihode od gotovo 15 milijardi dolara.

Pre odluke o novom direktoru ova pozicija je bila upražnjena od marta, kada je Erik Lejn (Eric Lane) saopštio da odlazi sa iste.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...