suma za 44 odsto manja od prvobitno planirane

Lytus Tehnologies kroz javnu prodaju akcija prikuplja 16,7 miliona dolara

BerzaBiznisNovacVestiZdravlje

3.3.2022 19:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Lytus Tehnologies kroz javnu prodaju akcija prikuplja 16,7 miliona dolara Lytus Tehnologies kroz javnu prodaju akcija prikuplja 16,7 miliona dolara
Indo-američka kompanija za telemedicinu i strimovanje Lytus Technologies podnela je dokumente za prikupljanje oko 16,7 miliona dolara kroz početnu javnu prodaju akcija u Sjedinjenim... Lytus Tehnologies kroz javnu prodaju akcija prikuplja 16,7 miliona dolara

Indo-američka kompanija za telemedicinu i strimovanje Lytus Technologies podnela je dokumente za prikupljanje oko 16,7 miliona dolara kroz početnu javnu prodaju akcija u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi se u podnesku Komisiji za hartije od vrednosti (SEC).

Ova suma je za skoro 44 odsto manja od prvobitno planirane. U svom podnesku SEC-u u martu 2021. godine, kompanija je rekla da namerava da prikupi 30 miliona dolara kroz inicijalnu javnu ponudu (IPO) putem tendera za 2,72 miliona običnih akcija po ceni između 10 i 12 dolara po akciji, prenosi Capital.

Prema poslednjem podnesku, kompanija namerava da ponudi ranije planiranih 2,7 miliona akcija, po ceni od 6,30 do 6,90 dolara po akciji. Lytus Technologies očekuje da će prikupiti bruto prihod od oko 16,7 miliona dolara. Osiguranicima će biti odobrena 45-dnevna opcija za kupovinu do 409.000 dodatnih akcija. Lytus je takođe dobio odobrenje da se uvrsti na Nasdaq, pod oznakom LIT.

Firma je ranije prikupila oko 11,4 miliona dolara od investitora, uključujući osnivača i izvršnog direktora Dharmesh Pandia, koji je ranije bio partner u DLA Piperu u Silicijumskoj dolini i Lytus Trust-u. Takođe su u 2020. godini sklopili poslove za kupovinu brojnih kompanija u oblasti telemedicine.

Lytus je zabeležio neto prihod od dva miliona dolara, uz prihod od 16,6 miliona dolara za finansijsku godinu koja se završila 31. marta 2021. Holding kompanija Lytus Technologies Holdings je registrovana na Devičanskim ostrvima u Britaniji i vodi tri preduzeća – Lytus Technologies Private sa sedištem u Indiji , Privatna CCD CATV mreža sa sedištem u Indiji i Global Health Services sa sedištem u SAD.

Kompanija ima oko osam miliona aktivnih korisnika u Indiji.

  • MARKO7

    3.3.2022 #1 Author

    Ozbiljna cifra za taj projekat, svaka čast!

    Odgovori

  • ZVE84

    4.3.2022 #2 Author

    Uvek je bilo dobro trgovati akcijama

    Odgovori

    • Dzebac

      5.3.2022 #3 Author

      Tako je… Veliki novac se tu vrti

      Odgovori

    • LEPOSAVA

      6.3.2022 #4 Author

      Uvek dobar izbor ….za onog ko zna i ko se razume

      Odgovori

  • MADMAX

    5.3.2022 #5 Author

    Tu treba uložiti novac.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...