denominovane obveznice moguć izvor finansiranja kupoprodajnog ugovora

Mađarska vlada pred završetkom kupovine aerodroma u Budimpešti

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

28.10.2021 14:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mađarska vlada pred završetkom kupovine aerodroma u Budimpešti Mađarska vlada pred završetkom kupovine aerodroma u Budimpešti
Mađarska vlada želi da završi kupovinu aerodroma u Budimpešti u roku od nekoliko meseci, a nedavna emisija obveznica denominovanih u stranoj valuti mogla bi... Mađarska vlada pred završetkom kupovine aerodroma u Budimpešti

Mađarska vlada želi da završi kupovinu aerodroma u Budimpešti u roku od nekoliko meseci, a nedavna emisija obveznica denominovanih u stranoj valuti mogla bi da bude izvor finansiranja kupoprodajnog ugovora, izjavio je u četvrtak šef kabineta premijera Viktora Orbana.

Konzorcijum investitora, s vladom Mađarske na čelu, objavio nameru za kupovinu aerodroma „Franc List“ u Budimpešti, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Iz nemačke kompanije AviAlliance, koja upravlja budimpeštanskom vazdušnom lukom, rekli su britanskoj novinskoj agenciji da je konzorcijum podneo revidiranu neobavezujuću ponudu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...