Kompanija zapošljava 380 ljudi sa sedištem u Budimpešti

Mađarski Indotek kupio udeo Sberbanke u Fortenova grupi

BankeInvesticijeSvetVesti

9.4.2022 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

Mađarski Indotek kupio udeo Sberbanke u Fortenova grupi Mađarski Indotek kupio udeo Sberbanke u Fortenova grupi
Mađarski fond Indotek preuzeo je 43 odsto udela Sberbanke u Fortenova grupi, reč je o fondu u većinskom vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara Daniela... Mađarski Indotek kupio udeo Sberbanke u Fortenova grupi

Mađarski fond Indotek preuzeo je 43 odsto udela Sberbanke u Fortenova grupi, reč je o fondu u većinskom vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara Daniela Jellineka.

Prema podacima sa njegove internet stranice, Indotek grupa je finansijski konglomerat u vlasništvu mađarskih i američkih investitora, s razgranatim poslovanjem u nekretninama, finansijskim uslugama, ali i logistici i prevozu, piše SEEbiz pozivajući se na Bloomberg.

Kompanija zapošljava 380 ljudi, sedište joj je u Budimpešti te ima 12 filijala širom zemlje, kao i vlastite kancelarije u Španiji, Italiji, Rumuniji, Poljskoj, Grčkoj i Hrvatskoj.

Indotek će ovime postati najveći pojedinačni deoničar Fortenove grupe, ali će za donošenje ključnih odluka o poslovanju kompanije morao tražiti saglasnost dva preostala velika deoničara – hrvatskog preduzetnika Pavla Vujnovca (vlasnika Enna grupe) i ruske državne VTB banke koja drži sedam odsto udela u Fortenovi, a trenutno je podvrgnuta sankcijama.

Fortenova grupa d.d. nastala je početkom aprila 2019. uspešnom implementacijom poravnanja poverilaca u Agrokoru. Grupa ima više od 50.000 zaposlenih, a posluje u poljoprivredi, prehrani i prodaji, i drugim oblastima.

Tagovi
BANKA SVET

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...