Tehnološki gigant i zvanično u elitnom klubu korporacija

Microsoft ima tržišnu vrednost preko 2.000 milijardi dolara

PoslovanjePreduzetnikSvetVesti

23.6.2021 16:15 Autor: Miljan Paunović 1

Microsoft ima tržišnu vrednost preko 2.000 milijardi dolara Microsoft ima tržišnu vrednost preko 2.000 milijardi dolara
Kompanija Microsoft je zvanično ušla u najelitniji klub korporacija čija tržišna vrednost prelazi 2.000 milijardi dolara. Ovaj tehnološki gigant je, posle kompanije Epl (Apple),... Microsoft ima tržišnu vrednost preko 2.000 milijardi dolara

Kompanija Microsoft je zvanično ušla u najelitniji klub korporacija čija tržišna vrednost prelazi 2.000 milijardi dolara. Ovaj tehnološki gigant je, posle kompanije Epl (Apple), tek druga američka kompanija kojom se na berzi, i koja je dostigla tu vrednost, izveštava CNN.

Saudijska naftna kompanija Aramko, koja je debitovala na berzi 2019. godine, ranije je, takođe, premašio ovu granicu, ali je sada njena tržišna kapitalizaciju 1,88 biliona dolara.

Microsoft je dostigao tržišnu vrednost od preko 2,0 biliona dolara tokom trgovanja na Vol Stritu, u utorak, a trgovački dan je zaključio sa iznosom od samo 300 miliona dolara ispod tog nivoa. Cena jedne njegove akcije je porasla u utorak za 1,1 procenat, na 265,51 dolara.

Kompanija je novu rekordnu tržišnu kapitalizaciju od 2,0 biliona dolara ostvarila više od dve godine nakon što je njena tržišna vrednost prvi put prešla granicu od 1.000 milijardi dolara.

Ovakvom usponu je sigurno doprinela i pandemija, jer su ljudi u prethodnom periodu provodili mnogo više vremena radeći ili zabavljajući se na kompjuterima, što je podiglo potražnju za njihovim računarima, softverima, sistemima za igrice i platformom za računarstvo u oblaku.

Akcije Microsofta su porasle za 64 procenta od marta 2020. godine, kada su mere ograničenja počele da stupaju na snagu u Americi, navodi CNN.

  • Lolek

    15.3.2022 #1 Author

    Da je nasa firma pa lepo ode u stecaj i kupi ko treba za dinar

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...