poziv susednoj državi da učestvuje na expo 2027

Mali sa potpredsednicima Vlade Severne Makedonije o kapitalnim projektima

RegionVesti

5.9.2024 15:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mali sa potpredsednicima Vlade Severne Makedonije o kapitalnim projektima Mali sa potpredsednicima Vlade Severne Makedonije o kapitalnim projektima
Ministar finansija Srbije Siniša Mali je danas o unapređenju ekonomskih odnosa i saradnji razgovarao s potpredsednicima Vlade Severne Makedonije i ministrima za odnose među zajednicama... Mali sa potpredsednicima Vlade Severne Makedonije o kapitalnim projektima

Ministar finansija Srbije Siniša Mali je danas o unapređenju ekonomskih odnosa i saradnji razgovarao s potpredsednicima Vlade Severne Makedonije i ministrima za odnose među zajednicama i za saobraćaj Ivanom Stoilkovićem i Aleksandrom Nikoloskim.

Razgovarali su o kapitalnim projektima, posebno o izgradnji gasnog interkonektora i brzoj pruzi od Beograda do Skoplja, objavilo je ministarstvo, prenosi Beta.

Mali, Stoilković i Nikoloski su razgovarali i o organizovanju specijalizovane međunarodne izložbe EXPO 2027 u Beogradu.

Mali je pozvao Severnu Makedoniju da učestvuje na toj izložbi, a Stoilković je istakao značaj učešća privrede svoje zemlje u realizaciji te izložbe i predstavljanja Severne Makedonije na njoj.

Mali je goste obavestio da je Srbija u polovini ove godine bila najbrže rastuća ekonomija u Evropi, dok je u drugom kvartalu zabeležili rekordno visoku zaposlenost od 51,4 odsto i da je „na korak do investicionog rejtinga, koji očekujemo u narednim mesecima“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.