Ministar finansija za Biznis.rs o dotacijama koje će država izvršiti narednih dana

Mali: U sredu uplaćujemo pomoć autoprevoznicima

PreduzetnikSrbijaVesti

26.7.2021 12:33 Autor: Gordana Bulatović 0

Mali: U sredu uplaćujemo pomoć autoprevoznicima Mali: U sredu uplaćujemo pomoć autoprevoznicima
Na račune svih autoprevoznika koji ispunjavaju uslove će u sredu 28. jula biti isplaćena četvrta rata pomoći, od ukupno namenjenih 600 evra po autobusu,... Mali: U sredu uplaćujemo pomoć autoprevoznicima

Na račune svih autoprevoznika koji ispunjavaju uslove će u sredu 28. jula biti isplaćena četvrta rata pomoći, od ukupno namenjenih 600 evra po autobusu, podseća za portal Biznis.rs ministar finansija Siniša Mali.

„Autoprevoznici iza sebe imaju zaista tešku poslovnu godinu, u kojoj im je rad bio otežan zbog pandemije korona virusa i zato država želi da im pomogne, pa oni dobijaju kontinuiranu podršku u periodu od pola godine“, objašnjava ministar Mali.

Prva rata pomoći isplaćena je krajem aprila, dok će poslednja biti krajem septembra ove godine. Izdvajanje po jednoj rati iz budžeta je oko 3,1 milion evra, za mesečnu uplatu iznosa od 100 evra po autobusu svakom autoprevozniku, a iz državne kase biće ukupno odvojeno oko 18,6 miliona evra. Sredstva se uplaćuju na račune 572 firme, koje imaju ukupno 5.279 licenciranih autobusa i ispunjavaju potrebne uslove za ovu vrstu pomoći.

Ministar finansija podseća i da je, posle isplate dotacije autoprevoznicima, za 6. avgust planirana i uplata jednokratne novčane podrške u visini od po 90.000 dinara neto, za ukupno 777 članova razvrstanih u osam udruženja, kojima prošle godine nije isplaćena takva pomoć.

„Ta mera se odnosi na one koji imaju status lica koja samostalno obavljaju tzv. druge delatnosti u kulturi, a u šta spadaju samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa“, navodi ministar Mali.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...