Sektor ugostiteljstva procvetao gotovo preko noći

Manje konkursa za direktorske pozicije, ali ogroman skok broja oglasa za posao u ugostiteljstvu

BiznisBolji posaoPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

13.5.2021 16:31 Autor: Julijana Vincan 1

Manje konkursa za direktorske pozicije, ali ogroman skok broja oglasa za posao u ugostiteljstvu Manje konkursa za direktorske pozicije, ali ogroman skok broja oglasa za posao u ugostiteljstvu
Posmatrajući broj oglasa za posao objavljenih na sajtu za zapošljavanje Poslovi Infostud, čini se da se tržište rada postepeno oporavlja od posledica korona virusa,... Manje konkursa za direktorske pozicije, ali ogroman skok broja oglasa za posao u ugostiteljstvu

Posmatrajući broj oglasa za posao objavljenih na sajtu za zapošljavanje Poslovi Infostud, čini se da se tržište rada postepeno oporavlja od posledica korona virusa, posebno kada je reč o sektoru ugostiteljstva. Naime, ova oblast prvi put se našla u prvih pet po broju konkursa, što bi moglo da bude indikator da su ugostitelji delom vratili obim svog poslovanja, ali i da očekuju da će, makar tokom leta, moći da rade u nekoj meri kao pre.

Od svih oglasa na posao, na Infostudu ima svega nekoliko koji se tiču upravljačkih i direktorskih pozicija, svega četiri, što je najmanje do sada u poslednjih nekoliko meseci, od kako pratimo podatke pomenutog portala.

Ukupan broj oglasa na sajtu za zapošljavanje trenutno je 3.082, a od toga je 138 za rad od kuće, pokazuju podaci dostavljeni našoj redakciji. U poslednjih nedelju dana, počev od srede, 12. maja, postavljeno je 1.252 novih konkursa za posao, od kojih se 47 odnosi na rad od kuće.

Kada je u pitanju broj novopostavljenih oglasa, u poslednjoj sedmici najviše konkursa ima u oblasti trgovine/prodaje (514) i IT sektoru (495), dok ostale kategorije imaju nešto manje: mašinstvo (286), elektrotehnika (204) i ugostiteljstvo (179) koje se sada prvi put našlo na top listi. Kada je reč o direktorskim pozicijama, iz raznolikih oblasti i različitih nivoa odgovornosti, na Infostudu trenutno ima svega nekoliko oglasa za posao, od kojih izdvajamo dva.

Direktor predstavništva u Beogradu

Končar-Elektroindustrija d.d. iz Hrvatske od 2002. godine ima registrovano predstavništvo u Srbiji sa sedištem u Beogradu. Kako je navedeno u oglasu, glavni poslovi predstavništva su istraživanje tržišta, obavljanje propagandnih i informativnih poslova i predstavljanje Končara kao regionalnog lidera u području elektroindustrije.

„Temeljna delatnost Grupe Končar, koju uz matično društvo Končar-Elektroindustrija d.d. čine i 13 zavisnih i dva pridružena društva, jeste proizvodnja opreme i postrojenja za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, kao i opreme za primenu u području transporta i industrije. Strategija Končara je dalji razvoj i povećanje proizvodnje u skladu sa zahtevima tržišta, s posebnim naglaskom na sopstveni razvoj i društveno odgovorno poslovanje“, istaknuto je u konkursu za posao.

Dodaje se da, zbog potrebe jačanja tržišne prisutnosti i efikasnog obavljanja poslova vezanih uz sistematsko praćenje i analizu potencijala tržišta i partnerskih odnosa, kao i poslova oko promocije i zastupanja u skladu s potrebama i zahtevima društava Grupe Končar, objavljuje javno nadmetanje za izbor i zapošljavanje direktora predstavništva (m/ž) u Srbiji sa sedištem u Beogradu.

U obimnom oglasu naglašeno je da potencijalni kandidat mora da ima visoku stručnu spremu (VII stepen) tehničkog ili ekonomskog smera ili završen diplomski, odnosno integrisane pretdiplomske i diplomske naučne studije iz oblasti tehnike, ekonomije ili menadžmenta i pet godina radnog staža u struci.

Jedan od uslova je i poznavanje engleskog jezika, kao i izrada predloga Programa rada Predstavništva, ali i poznavanje rada na računaru.

Neophodno je i dobro poznavanje tržišne regulative i radno iskustvo u procesima nadmetanja za kapitalne investicijske projekte, iskustvo u operativnoj koordinaciji i vođenju složenih projekata, ali i na poslovima finansiranja složenih kapitalnih investicija.

Rok za prijavljivanje na ovu poziciju je 22. maj.

Direktor proizvodnje

Moto-Plast, kompanija koja posluje u Srbiji više od 20 godina u industriji pakovanja, bavi se proizvodnjom različitih vrsta folija. U ovoj firmi otvorena je nova pozicija za direktora prodaje, a kao osnovni uslov traži se VII stepen obrazovanja Iskustvo u vođenju proizvodnog procesa, vođenju tima i projekata, poznavanje engleskoj jezika, napredno znanje rada na računaru i vozačka dozvola B kategorije.

„Poželjno je iskustvo rada u SAP softveru, kao i u planiranju proizvodnje i razumevanju tehnologije proizvodnje. Ovo je prilika da radite u kvalitetnom timu i uspešnoj kompaniji. Direktor prodaje u našoj firmi će se baviti planiranjem, koordinacijom i kontrolom proizvodnog procesa, zatim analizom i predlogom optimizacije pojedinačnih operacija i celokupnog proizvodnog procesa, kao i postavljanjem ciljeva za sektor proizvodnje“, piše u oglasu za posao, kao deo opisa posla.

Rok za prijavljivanje na ovu poziciju je 26. maj. Srećno u pronalasku novog posla!

MOTO-PLAST DOO NOVA PAZOVA

NJEGOŠEVA 111, Nova Pazova, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
15.556.870,83 (2019)
Broj zaposlenih:
103 (2019)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...