Procene omašile na tržištu profesionalnih I poslovnih usluga

Manji rast broja zaposlenih u SAD od očekivanog

SvetVesti

25.8.2024 10:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Manji rast broja zaposlenih u SAD od očekivanog Manji rast broja zaposlenih u SAD od očekivanog
Rast broja zaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama tokom većeg dela prošle godine bio je znatno slabiji nego što je prvobitno procenjeno, pokazuju podaci američke... Manji rast broja zaposlenih u SAD od očekivanog

Rast broja zaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama tokom većeg dela prošle godine bio je znatno slabiji nego što je prvobitno procenjeno, pokazuju podaci američke Kancelarije za statistiku rada (BLS).

Preliminarni godišnji pregled podataka o zapošljavanju sugeriše da je u martu u SAD bilo 818.000 radnih mesta manje nego što je prvobitno prijavljeno, prenosi Mina.

Podaci su ukazali na značajno manji rast broja radnih mesta u sektoru profesionalnih i poslovnih usluga, konkretno 358.000 manje u odnosu na prethodnu procenu.

U pitanju je najveća revizija podataka od 2009. koja ukazuje da tržište rada u SAD nije tako „pregrejano“ kao što se očekivalo, a nove informacije bi mogle da dodatno podstaknu Federalne rezerve da smanji kamatne stope.

Zvaničnici Feda još prošlog meseca su bili blizu odluke da smanje kamatne stope na predstojećem sastanku u septembru, navodi se u zapisniku sa njihovog okupljanja krajem jula. Kako je saopšteno, nekoliko zvaničnika bilo je čak spremno da odmah smanje troškove zaduživanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.