predsednik privredne komore srbije izabran po četvrti put

Marko Čadež dobio novi mandat u bordu direktora Evrokomore

SrbijaVesti

15.10.2021 15:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Marko Čadež dobio novi mandat u bordu direktora Evrokomore Marko Čadež dobio novi mandat u bordu direktora Evrokomore
Predsednik Privredne komore Srbije(PKS) Marko Čadež, na zasedanju Generalne skupštine Evrokomore (General Assembly Eurochambers) u petak, četvrti put je izabran za člana Borda direktora najveće... Marko Čadež dobio novi mandat u bordu direktora Evrokomore

Predsednik Privredne komore Srbije(PKS) Marko Čadež, na zasedanju Generalne skupštine Evrokomore (General Assembly Eurochambers) u petak, četvrti put je izabran za člana Borda direktora najveće evropske poslovne asocijacije koja predstavlja 20 miliona kompanija i okuplja 45 nacionalnih i 1.700 regionalnih i lokalnih komora, saopštila je Privredna komora Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Čadež, koji u Bordu direktora Evrokomora predstavlja zapadnobalkanske privrede i komore drugih zemalja koje nisu članice EU, izjavio je da četvrti mandat nije samo još jedno priznanje za dosadašnji lični i doprinos Privedne komore u radu Evrokomore, već je, u ovom trenutku, posebno značajno za ceo region Zapadni Balkan.

„Pružena nam je prilika da u ovom mandatu završimo veliki posao, da privredi regiona omogućimo da sa što manje prepreka i troškova posluje sa Evropskom unijom i obezbedimo inkluzivno proširenje, kako bi naši privrednici, i pre punopravnog članstva, dobili isti tretman kao i kompanije iz EU, u oblastima u kojima ispunimo evropske standarde, harmonizujemo pravila i uspostavimo održive institucije“, rekao je Čadež.

Kako se navodi, predsednik PKS je uveren da ćemo i u ubuduće u tome imati podršku 20 miliona kompanija, članica Evrokomore, koje poslovnu zajednicu Zapadnog Balkana već vide kao deo evropske privrede i žele da ekonomije ovog regiona Balkana što pre i formalno postanu deo EU.

„Ubrzanje izgradnje zajedničkog zapadnobalkanskog tržišta, povezivanje zapadnobalkanskih zelenih koridora sa zelenim trakama EU, brži protok robe i preko glavnih graničnih prelaza sa zemljama članicama na kojima se sada čeka satima i potpuno otvaranje jedinstvenog evropskog tržišta za kompanije i proizvode sa Zapadnog Balkana, interes je ne samo balkanskih privreda već i evropskih kompanija koje ovde već posluju ili će u narednom periodu investirati u našem regionu“, zaključio je Čadež, navodi se u saopštenju PKS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...