MISTERIOZNA SISTEMATIZACIJA U KOMPANIJI TESLA

Mask imenovan za “tehno kralja“, a šef finansija postao “gospodar novčića“

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivosti

16.3.2021 08:45 Autor: Vladimir Jokanović 0

Mask imenovan za “tehno kralja“, a šef finansija postao “gospodar novčića“ Mask imenovan za “tehno kralja“, a šef finansija postao “gospodar novčića“
Ilon Mask (Elon Musk) nije više zvanično nosilac funkcije izvršnog direktora kompanije Tesla i preuzeo je titulu Technoking, koja ranije nije postojala. Mask je... Mask imenovan za “tehno kralja“, a šef finansija postao “gospodar novčića“

Ilon Mask (Elon Musk) nije više zvanično nosilac funkcije izvršnog direktora kompanije Tesla i preuzeo je titulu Technoking, koja ranije nije postojala. Mask je sada Technoking, ma šta to značilo, prenose američki mediji, a moglo bi značiti Tehnološki kralj.

Mask će zadržati položaj šefa kompanije, saopštila je američka Komisija za hartije od vrednosti, prenosi BBC. Istovremeno, šef finansija kompanije Tesla, Zak Karkhorn promovisan je u „Gospodara novčića“ (Master of Coin), a taj pojam odgovara tituli carskog blagajnika.  

Mediji novu titulu šefa finansija dovode u vezu sa Teslinom ovogodišnjom kupovinom bitkoina u vrednosti od 1,5 milijardi dolara. Mask i Kirkhorn nisu objasnili značenje svojih novih titula, nova zvanja funkcionera kompanije Tesla stupila su na snagu u ponedeljak 15. marta.

Izvor: Google

U dokumentu se navodi da će oni zadržati svoje pozicije kao izvršni direktor i finansijski direktor. Prema oceni portala Mashable nejasno je kakvoj stvarnoj svrsi mogu da posluže nove titule, osim kao tema za Maskove šale na Twitteru ili da bi se ozabavili sastanci u kompaniji Tesla.

Kompanija je izvršila i neke realne kadrovske promene, pa je tako šef automobilskog sektora Džerom Džuilen prešao za šefa sektora kamiona, dok je Tesla proteklog vikenda objavila snimak testiranja prototipa novog teretnog vozila, prenosi Market Watch.

Vrednost akcija Tesle Inc. opala je za 1,1 odsto u jutarnjem trgovanju u ponedeljak, kada je objavljeno da je 450 njenih radnika zaraženo korona virusom od otvaranja u maju prošle godine, a kasnije tokom dana akcije su porasle za više od 1,2 odsto. Akcije kompanije ojačale su za 527, 5 procenata u poslednjih 12 meseci.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...