MASK POSLAO JOŠ 60 SATELITA U ORBITU Falcon 9 je najizdržljivija raketa do danas

Hi-techLifestyleSvetVesti

20.1.2021 18:57 Autor: Marko Miladinović 0

MASK POSLAO JOŠ 60 SATELITA U ORBITU Falcon 9 je najizdržljivija raketa do danas MASK POSLAO JOŠ 60 SATELITA U ORBITU Falcon 9 je najizdržljivija raketa do danas
Američki multimilijarder Ilon Mask (Elon Musk) nastavio je sprovođenje svog nauma da Zemljinu nisku orbitu prekrije stotinama, pa i hiljadama malih Starlink satelita, sa... MASK POSLAO JOŠ 60 SATELITA U ORBITU Falcon 9 je najizdržljivija raketa do danas

Američki multimilijarder Ilon Mask (Elon Musk) nastavio je sprovođenje svog nauma da Zemljinu nisku orbitu prekrije stotinama, pa i hiljadama malih Starlink satelita, sa ciljem kreiranja besplatne satelitske internet mreže.

Maskova kompanija SpaceX izbacila je novih 60 satelita u orbitu, sopstvenom raketom Falcon 9. U ovom trenutku oko naše planete orbitira gotovo hiljadu Starlink odašiljaoca signala.

Dodatan uspeh za SpaceX i dalja svemirska istraživanja predstavlja činjenica da je ovo bila osma upotreba letelice Falcon 9, i potvrda da njen dizajn odoleva nepovoljnim spoljašnjim faktorima.

Severnoamerički kontinent je u dobrom delu prekriven stacionarnim Starlink satelitima, a eksperimentalno puštanje internet konekcije za sada je omogućeno samo indijanskim etničkim celinama u kanadskoj provinciji Ontario.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...