Sankcije protiv Moskve

Mastercard ograničio plaćanja karticama ruskih banaka

BankeNovacSvetVesti

1.3.2022 08:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Mastercard ograničio plaćanja karticama ruskih banaka Mastercard ograničio plaćanja karticama ruskih banaka
Mastercard je blokirao više finansijskih institucija iz svoje mreže plaćanja kao odgovor na sankcije uvedene Rusiji, zbog njenog napada na Ukrajinu. Američka kompanija za... Mastercard ograničio plaćanja karticama ruskih banaka

Mastercard je blokirao više finansijskih institucija iz svoje mreže plaćanja kao odgovor na sankcije uvedene Rusiji, zbog njenog napada na Ukrajinu. Američka kompanija za kreditne kartice nije precizirala koje institucije je ograničila, ali je navela da će nastaviti da radi sa regulatorima.

Guverner Narodne banke Ukrajine rekao je za Nikkei Asia da je centralna banka pozvala kompanije Mastercard i Visa da zaustave transakcije svojih kreditnih i debitnih kartica koje su izdale ruske banke, prenosi Financial Times.

Majkl Mibah (Michael Miebach) izvršni direktor kompanije Mastercard, rekao je da je kompanija u stanju pojačane uzbune zbog sajber napada.

„Naši timovi za sajber, obaveštajnu i korporativnu bezbednost rade sa vladama i partnerima širom sveta na obezbeđivanju stabilnosti, integriteta i otpornosti naših sistema, koji rade normalno. Posvećeni smo aktivnom praćenju i brzom reagovanju na sajber napade, čija je pretnja značajno povećana u sadašnjem okruženju“, naveo je Mibah u saopštenju.

Mastercard se takođe obavezao da će donirati dva miliona dolara za humanitarnu pomoć Ukrajini. Mibah je rekao da će Mastercard uputiti sredstva preko Crvenog krsta, Save the Children i sopstvenog fonda za pomoć.

  • ZVE84

    1.3.2022 #1 Author

    Taj i slični potezi su direktna objava rata Rusiji…. Svakako Nacionalni sistem platnih kartica poznatiji kao Mir olakšaće za početak plaćanje karticama…. Rusija je spremna!

    Odgovori

  • JANA

    1.3.2022 #3 Author

    Totalno su ih izbacili iz celog ekonomskog sistema totalno su ih ugasili ,ne valja to ,dosta ruskog kapitala ima na trzistu ,mislim da je to los potez ..

    Odgovori

  • IVAN

    1.3.2022 #4 Author

    Sraman potez

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    1.3.2022 #5 Author

    biće svašta sa ovom situacijom, ovo je neki moderan rat ali sve je bolje nego da ginu ljudi
    ne verujem da će to Rusiju naterati da popusti i obustavi napade a ni Ameriku zato što joj je daleko od kuce i strada treća država

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...