Otvoren poseban račun za hitno finansiranje Ukrajine

Međunarodni monetarni fond očekuje duboku recesiju u Rusiji

SvetVesti

14.3.2022 09:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Međunarodni monetarni fond očekuje duboku recesiju u Rusiji Međunarodni monetarni fond očekuje duboku recesiju u Rusiji
Međunarodni monetarni fond (MMF) predviđa duboku recesiju u Rusiji, zbog sankcija koje su zapadne države uvele toj zemlji, saopštila je direktorka te institucije Kristalina... Međunarodni monetarni fond očekuje duboku recesiju u Rusiji

Međunarodni monetarni fond (MMF) predviđa duboku recesiju u Rusiji, zbog sankcija koje su zapadne države uvele toj zemlji, saopštila je direktorka te institucije Kristalina Georgijeva (Kristalina Georgieva).

“Mogu da kažem da to što Rusija ne ispunjava obaveze više ne smatramo neverovatnim događajem. Ta zemlja ima novca za servisiranje duga, ali nema pristup istom“, rekla je Georgieva za televiziju CBS, piše agencija Mina.

Ona je takođe saopštila da MMF za sada ne vidi preduslove za globalnu finansijsku krizu zbog događaja u Ukrajini i sankcija uvedenih Rusiji.

Među mogućim posledicama ukrajinske krize, Georgieva je navela glad u Africi, rast cena energenata, đubriva i metala, kao i porast inflacije.

„Izdvojili smo 1,4 milijarde dolara za hitno finansiranje Ukrajine otvaranjem posebnog računa u MMF. Postignut je dogovor sa ukrajinskom vladom i niko drugi neće imati pristup ovom novcu“, objasnila je Georgieva.

  • STRELAC

    14.3.2022 #1 Author

    1,4 milijarda a do sada procenjena steta preko 130 milijardi.O cemu pricamo?

    Odgovori

  • ZVE84

    15.3.2022 #2 Author

    Za sada se ne vide preduslovi za globalnu finansijsku krizu… Ali ne zadugo, čini mi se!

    Odgovori

  • TINA

    15.3.2022 #3 Author

    To su sve pretpostavke

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    17.3.2022 #4 Author

    Pre bi se reklo u celoj Evropi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...