MEGGLE NEĆE SELITI PROIZVODNJU NI U BIH, NI U SRBIJU Obe države godinama imaju vlastitu proizvodnju

BiznisRegionVesti

21.7.2020 10:33 Autor: Marija Jovanović 0

MEGGLE NEĆE SELITI PROIZVODNJU NI U BIH, NI U SRBIJU Obe države godinama imaju vlastitu proizvodnju MEGGLE NEĆE SELITI PROIZVODNJU NI U BIH, NI U SRBIJU Obe države godinama imaju vlastitu proizvodnju
Proizvodnja Meggle Grupe neće se seliti iz Hrvatske u Bosnu i Herecegovinu, a ni u Srbiju, saopštila je kompanija. Meggle Grupa prisutna je na... MEGGLE NEĆE SELITI PROIZVODNJU NI U BIH, NI U SRBIJU Obe države godinama imaju vlastitu proizvodnju

Proizvodnja Meggle Grupe neće se seliti iz Hrvatske u Bosnu i Herecegovinu, a ni u Srbiju, saopštila je kompanija.

Meggle Grupa prisutna je na sedam tržišta u EU i državama regiona te na svakom tržištu razvija zaseban i održiv model poslovanja, prenosi indikator.ba.

Nažalost, u Hrvatskoj to uprkos stalnim naporima i velikim ulaganjima nije bilo moguće postići. Proizvodnja iz Hrvatske neće se seliti u BiH, a ni u Srbiju jer obe države već dugi niz godina imaju vlastitu proizvodnju, prilagođenu najpre domaćem, a onda i izvoznom tržištu”, ističe se u saopštenju.

Foto:Facebook, Meggle.rs

Kako navode, Meggle BiH, prepoznat je kao lider u mlečnoj industriji, posebno u kategorijama koje samostalno proizvodi u bihaćkoj mlekari gde trenutno ima 212 zaposlenika i oko 1.800 kooperanata.

Već dugi niz godina na BiH tržištu, a posebno nakon pokretanja vlastite proizvodnje, Meggle je sinonim za kvalitet, sigurnost i poverenje pa samim tim razvija nezavisni poslovni plan sa ciljem jačanja tržišnih pozicija i daljeg razvoja poslovanja na održivim osnovama, objašnjavaju u ovoj kompaniji.

“Domaća proizvodnja, liderska pozicija i godine uspešnog poslovanja Meggle BiH čine jednim od najpoželjnijih poslodavaca i poslovnih partnera na domaćem tržištu, poručuju iz Meggle Grup.

Foto: Pixabay.com

Da podsetimo, Meggle je saopštio da će u Hrvatskoj ugasiti proizvodnju u Osijeku i otpustiti 160 radnika zbog nerentabilnosti poslovanja, nakon čega je osječki župan Ivan Anušić kazao da se proizvodnja seli u BiH i Srbiju, tačnije u Bihać i Kragujevac. Razlozi su, kako je rekao, jeftiniji način poslovanja i funkcionisanja.

U međuvremenu, vlasti u Hrvatskoj najavile su pritisak, uključujući i kontakt sa predsednikom uprave Meggle u Nemačkoj Matijasom Etelom (Matthiasom Oettelom), kako bi prozvodnja ostala u Hrvatskoj.

Ovim povodom oglasila se i kompanija Meggle u Srbiji, odakle je stigla slična poruka da „na svakom tržištu na kojem posluju razvijaju nezavisne i održive modele poslovanja“.

Kako se naveli, kompanija u Srbiji posluje uspešno, te je u proteklih deset godina u modernizaciju proizvodnje uloženo više od 15 miliona evra, a dalje investicije planirane su i za budući period.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...