U potrazi za investitorom za logistički centar

Mercator gubi oko 20 miliona evra godišnje na račun logistike

BiznisFirme u fokusuPoslovanjeRegionVesti

8.3.2022 10:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Mercator gubi oko 20 miliona evra godišnje na račun logistike Mercator gubi oko 20 miliona evra godišnje na račun logistike
Već duže vreme Mercator planira izgradnju logističkog centra u ljubljanskom BTC-u. Prema poslednjim planovima, planirano je da se poveri nekoj od kompanija za razvoj... Mercator gubi oko 20 miliona evra godišnje na račun logistike

Već duže vreme Mercator planira izgradnju logističkog centra u ljubljanskom BTC-u. Prema poslednjim planovima, planirano je da se poveri nekoj od kompanija za razvoj nekretnina, a potom i pokrene.

Naime, ovo se planira već nekoliko godina, a sam logistički centar bi trebalo da ima više od 92.000 kvadratnih metara, piše ljubljanski Dnevnik.

Radi se o zemljištu uz železničku teretnu stanicu Moste, koje su kupili od Slovenskih železnica 2016. godine za oko 17 miliona evra. Ideja je da investitor uloži u izgradnju, a potom bi Mercator unajmio logistički centar na petnaest godina, s opcijom produženja na dodatnih petnaest godina.

Investicija je prvobitno bila procenjena na 100 miliona evra, ali je zbog poskupljenja građevinskog materijala njena vrednost u međuvremenu skočila na najmanje 130 miliona.

Prema nekim procenama, Mercator gubi oko 20 miliona evra godišnje zbog neoptimalno organizovane logistike.

MERCATOR, d.d.

Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana , Slovenija

Poslovni prihodi (EUR):
1.273.084.000 (2020)
Broj zaposlenih:
8.409 (2020)
  • DANIJELA

    8.3.2022 #1 Author

    Logistika je jako vazan segment skoro svakog poslovanja posebno ako se radi o velikom preduzecu. Postoje rashodi da bi prihodi bili adekvatni.

    Odgovori

  • GOCA BG

    8.3.2022 #2 Author

    U ovom trenutku izgradnja bi ih kostala mnogo vise nego pre dve godine,a dugorocno smanjila troskove,optimizaciju i povecala dobit…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...