poseban akcenat biće nalaženje novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda

Mere za privlačenje direktnih stranih investicija podigle industrijski rast Srbije

SrbijaVesti

19.1.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Mere za privlačenje direktnih stranih investicija podigle industrijski rast Srbije Mere za privlačenje direktnih stranih investicija podigle industrijski rast Srbije
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je u četvrtak na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) da... Mere za privlačenje direktnih stranih investicija podigle industrijski rast Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je u četvrtak na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) da je detaljno sumiranje rezultata iz 2022. godine važno da bi se sagledalo trenutno stanje privrede i pravovremeno reagovalo, imajući u vidu nepovoljna ekonomska kretanja u svetu.

Na sednici je, kako je saopšteno na sajtu Vlade Srbije, rečeno da su u oblasti turizma, informacionih tehnologija i usluga u prethodnoj godini ostvareni dobri rezultati sa značajnim učešćem u BDP-u, a da su mere za privlačenje direktnih stranih investicija podigle industrijski rast.

U poljoprivrednoj proizvodnji je neophodno preduzeti dodatne mere zaštite od prirodnih nepogoda, pre svega ojačati protivgradnu odbranu, imajući u vidu sve češće sušne godine i prirodne nepogode kao posledicu izraženih klimatskih promena.

Neophodno je, kako je navedeno, dodatno razvijati oblast građevinarstva, pre svega daljim privlačenjem stranih investicija, i poseban akcenat biće nalaženje novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

 • TATJANA

  20.1.2023 #1 Author

  Ako zategne Evropa, nece nam baš ići kao po loju

  Odgovori

 • VERA

  20.1.2023 #2 Author

  Svaki put se isto obecava jer vise niko posteno nema strpljenja da se bavi poljoprivedom.

  Odgovori

 • kaćica

  22.1.2023 #3 Author

  Bice lepo ako se ovako nastavi

  Odgovori

 • ZVE84

  22.1.2023 #4 Author

  A šta ćemo sa domaćom privredom?! Kako vas nije sramota?!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.