MG MIND VEĆINSKI VLASNIK BANJALUČKE NOVE BANKE Vlasnička struktura promenjena iz temelja

BankeNovacRegionVesti

9.10.2020 09:50 Autor: Marija Jovanović 0

MG MIND VEĆINSKI VLASNIK BANJALUČKE NOVE BANKE Vlasnička struktura promenjena iz temelja MG MIND VEĆINSKI VLASNIK BANJALUČKE NOVE BANKE Vlasnička struktura promenjena iz temelja
MG Mind d.o.o. postao je većinski vlasnik Nove banke a.d. Banja Luka. MG Mind došao je do 64,5 odsto akcija Nove banke, nakon deset... MG MIND VEĆINSKI VLASNIK BANJALUČKE NOVE BANKE Vlasnička struktura promenjena iz temelja

MG Mind d.o.o. postao je većinski vlasnik Nove banke a.d. Banja Luka. MG Mind došao je do 64,5 odsto akcija Nove banke, nakon deset blok poslova realizovanih u četvrtak na Banjalučkoj berzi vrednih oko 24 miliona KM.

Prethodno MG Mind mrkonjićkog biznismena Mladena Milanovića Kaje imao je 29,8 posto akcija u Novoj banci, prenosi Indikator.ba.

Vlasnička struktura Nove banke ovim transakcijama promenila se iz temelja, pa na listi top deset deoničara više nema kompanija koje su u prethodnom periodu ušle u vlasništvo kao što su banjalučka preduzeća Ban Gradnja i Respect Plus, Legend Istočna Ilidža, N Sport Beograd, Vladimir Kapor d.o.o. Pale, New Concept Banja Luka i Gas Petrol Mrkonjić Grad.

Od ranijih vlasnika ostali su Invest Nova a.d. Bijeljina, koji ima 5,3 odsto i Slobodan Radanović koji poseduje 4,7 odsto.

Digitron na dokumentima

Manje udele sada poseduju Zoran Gajić 1,8 odsto, Slobodan Ćurčić 1,7 odsto, Lanaco Banja Luka 1,4 odsto, Radovan Radovanović 1,3 odsto, Nebojša Ninić 1,0, Institut za ekonomska istraživanja d.o.o. Beograd 0,8 i Dragan Mikerević, takođe 0,8 odsto.

Mladen Milanović Kaja upravlja MG Mind grupacijom koja ima više od 2.500 zaposlenih sa poslovima u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Neke od kompanija u njegovom vlasništvu su osim MG Mind, banjalučke firme Tržnica i Čistoća, potom Mrkonjićputevi, a poseduje i znatan broj vrednih nekretnina u Banjaluci.

Investirao je u Bobar osiguranje, koje je restrukturirao i preoblikovao u Atos osiguranje, da bi ga potom prodao 2018. godine, a akvizicija je bila „teška“ 24 milona KM.

Tagovi
NOVAC

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...