Za drugog čoveka kompanije imenovan Bred Smit

Microsoft kupuje sopstvene akcije za 60 milijardi dolara, povećava dividendu

BerzaNovacSvetVesti

15.9.2021 07:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Microsoft kupuje sopstvene akcije za 60 milijardi dolara, povećava dividendu Microsoft kupuje sopstvene akcije za 60 milijardi dolara, povećava dividendu
Korporacija Microsoft je saopštila da će sprovesti program otkupa akcija u vrednosti 60 milijardi dolara, kao i da će povećati kvartalnu dividendu za 11... Microsoft kupuje sopstvene akcije za 60 milijardi dolara, povećava dividendu

Korporacija Microsoft je saopštila da će sprovesti program otkupa akcija u vrednosti 60 milijardi dolara, kao i da će povećati kvartalnu dividendu za 11 odsto. Pored toga, predsednik kompanije Bred Smit (Brad Smith) imenovan je za potpredsednika Upravnog odbora, čime je praktično unapređen u drugog čoveka firme, iza izvršenog predsednika i predsednika UO Satje Nadele (Satya Nadella).

Saopšteno je da program kupovine sopstvenih kompanijskih akcija od manjih akcionara nema datum isteka i da može biti prekinut u bilo kom trenutku. Što se dividende tiče, ona će iznositi 0,62 dolara po akciji, odnosno šest centi više nego u prethodnom tromesečju.

Kretanje vrednosti akcija kompanije Microsoft u poslednjih godinu dana/Izvor: Nasdaq – Google

Kako piše agencija Reuters, američki tehnološki gigant nazvao je poziciju potpredsednika UO  „ažuriranom izvršnom ulogom“ Smita, koji trenutno vodi tim od preko 1.500 zaposlenih u 54 zemlje, prema njegovoj biografiji na Microsoftovoj veb stranici.

Smit se pridružio Microsoftu 1993. godine iz advokatske firme Covington & Burling kako bi vodio korporativne i pravne poslove u Evropi. Bio je generalni savetnik 2002. godine i tokom naredne decenije bavio se rešavanjem antimonopolskih slučajeva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...