Tehnološke kompanije nastavljaju rad na daljinu

Microsoft odložio povratak zaposlenih u kancelarije

LifestyleSvetVestiZdravlje

10.9.2021 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Microsoft odložio povratak zaposlenih u kancelarije Microsoft odložio povratak zaposlenih u kancelarije
Kompanija Microsoft odložila je na neodređeno vreme ponovno otvaranje svog sedišta u Redmondu i drugih kancelarija u SAD, zbog nastavka širenja korona virusa. Kompanija... Microsoft odložio povratak zaposlenih u kancelarije

Kompanija Microsoft odložila je na neodređeno vreme ponovno otvaranje svog sedišta u Redmondu i drugih kancelarija u SAD, zbog nastavka širenja korona virusa. Kompanija nije odredila novi datum za povratak na posao, umesto 4. oktobra koji je bio najavljen u avgustu.

Odluka o odlaganju povratka na posao uticaće na više od 103.000 zaposlenih u SAD, dok velike tehnološke kompanije zadržavaju oprezan pristup prema povratku zaposlenih nakon porasta broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva u vezi sa zarazom Covid-19, prenosi CNBC.

„Imajući u vidu neizvesnost (širenja) Covid-19 odlučili smo da ne pokušavamo da prognoziramo novi datum za potpuno ponovno otvraranje naših radnih mesta u SAD“, saopštila je kompanija, dodajući da će to učiniti čim bude bezbedno na osnovu zdravstvenih smernica. Kada kompanija bude spremna objaviće prelazni rok od mesec dana za povratak zaposlenih u kancelarije.

Kompanija Amazon najavila je da će njeni korporativni radnici u SAD i u nekim drugim zemljama početi da se vraćaju na posao u januaru 2022. godine. Facebook i Google takođe su saopštili da planiraju povratak zaposlenih u januaru iduće godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...