razvoj situacije u zimskom periodu ne može se predvideti

Mihajlović sa predstavnicima kompanije Tetra Pak o snabdevanju industrije gasom

BiznisFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

20.7.2022 15:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Mihajlović sa predstavnicima kompanije Tetra Pak o snabdevanju industrije gasom Mihajlović sa predstavnicima kompanije Tetra Pak o snabdevanju industrije gasom
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kompanije Tetra Pak o snabdevanju gasom industrijskih potrošača i mogućnostima da se prevaziđu potencijalni... Mihajlović sa predstavnicima kompanije Tetra Pak o snabdevanju industrije gasom

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kompanije Tetra Pak o snabdevanju gasom industrijskih potrošača i mogućnostima da se prevaziđu potencijalni problemi tokom zime.

Mihajlović je rekla da je Srbija obezbedila dovoljne količine gasa kroz ugovor sa Gazpromom, u gasnim skladištima u Mađarskoj i srpskom delu gasnog skladišta u Banatskom Dvoru, ali da se u uslovima energetske krize u Evropi ne može do kraja predvideti razvoj situacije u zimskom periodu, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Zbog toga postoje krizni planovi, utvrđuju se prioriteti i pre svega se vodi računa o zadovoljenju domaćeg tržišta. Posebno je važno da preduzeća koja koriste gas sagledaju svoje mogućnosti za supstituciju drugim energentima u slučaju nepredviđenih situacija“, rekla je Mihajlović.

Predstavnici Tetra Pak istakli su značaj gasa za funkcionisanje pogona u Gornjem Milanovcu, gde se proizvodi ambalaža u koju se pakuju osnovne životne namirnice, navodeći da je zabrinutost za pitanje sigurnosti snabdevanja gasom prisutna i u drugim evropskim državama u kojima ova kompanija ima svoje fabrike.

TETRA PAK PRODUCTION DOO BEOGRAD

MILUTINA MILANKOVIĆA 9Ž, 11070 Beograd (Novi Beograd) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
240.475.021,28 (2021)
Broj zaposlenih:
357 (2021)
  • SUNCOKRET

    20.7.2022 #1 Author

    Nadamo se da će mo mi proći bolje sa gasom nego Evropa ali…. Vidrcemo

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    20.7.2022 #2 Author

    Verujem da rešenje već postoji.

    Odgovori

  • GOCA BG

    20.7.2022 #3 Author

    Svi nagadjamo samo,a kakav nas scenario ceka,to cemo videti…

    Odgovori

  • GAGA

    20.7.2022 #4 Author

    Tako su pricali i da ce nas zaobici bankarska kriza 2008 ili kad je vec bila

    Odgovori

  • MARA

    20.7.2022 #5 Author

    To ćemo da vidimo kad dodje zima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...