Pomoć države u saniranju posledica poplava

Milion evra za popravku lokalnih puteva i mostova u Ivanjici i Požegi

InfrastrukturaSrbijaVesti

6.6.2023 14:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Milion evra za popravku lokalnih puteva i mostova u Ivanjici i Požegi Milion evra za popravku lokalnih puteva i mostova u Ivanjici i Požegi
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković prisustvovali su u utorak sednici Štaba za vanredne situacije... Milion evra za popravku lokalnih puteva i mostova u Ivanjici i Požegi

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković prisustvovali su u utorak sednici Štaba za vanredne situacije u Ivanjici kako bi razmotrili pomoć države u saniranju posledica poplava koje su nakon obilnih padavina pogodile taj kraj.

Vesić je rekao da je na teritoriji Ivanjice proglašena vanredna situacija u šest mesnih zajednica, a na teritoriji Požege u 18, pri čemu je najveća šteta nastala uglavnom na lokalnim i atarskim putevima, kao i na pojedinim mostovima.

On je saopštio da će resorno ministarstvo izdvojiti približno milion evra za rekonstrukciju lokalnih puteva i mostova oštećenih u poplavama u Ivanjici i Požegi, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, uskoro počinje rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici, što je obećano još prošle godine i za šta su obezbeđena sredstva iz budžeta.

Vesić je razgovarao i sa žiteljima Mesne zajednice Osionica o obnovi puta dugog 5,3 kilometra, što povezuje to naselje i Ivanjicu, a koja će početi u narednih mesec dana.

  • SUNCE

    6.6.2023 #1 Author

    Lepo, neosporno dq je ova vlast ulagala u saobraćajnice jedino bi bilo lepo kada bi revizori malo objektivni pregledali koliko se ugrađuju daq svojim provizija ma. Po tome su i Vesic i SNS poznati. Mister procesni.

    Odgovori

  • SUNCE

    6.6.2023 #2 Author

    Pardon’Mister procenti.

    Odgovori

  • DOBRILA

    7.6.2023 #3 Author

    I treba , putevi su nam katastrofa u nekim delovima.

    Odgovori

  • MODESTY

    8.6.2023 #4 Author

    Definitivno pametno ulaganje,putevi su nam jako losi

    Odgovori

  • SHALIMAR

    9.6.2023 #5 Author

    Ima jos puno gradova za sanaciju puteva..

    Odgovori

  • CIGI

    11.6.2023 #6 Author

    Samo sa Ne bude neko pranje para, pa za dve go opet Jovo nanovo…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...