u pismu vladi srbije objasnio razloge svoje ostavke

Milorad Grčić nije više direktor EPS-a

SrbijaVesti

12.1.2022 11:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Milorad Grčić nije više direktor EPS-a Milorad Grčić nije više direktor EPS-a
Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić podneo je ostavku na tu funkciju, preneli su danas beogradski mediji. Oni se pozivaju na Grčićevo... Milorad Grčić nije više direktor EPS-a

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić podneo je ostavku na tu funkciju, preneli su danas beogradski mediji.

Oni se pozivaju na Grčićevo pismo, koje je, kako navode, uputio državnom vrhu, i u kojem je poručio da preuzima odgovornost za nedavne havarije u javnom preduzeću, dok za upešne finansijske rezultate i rad, kako kaže, zasluge deli na „radnike koji su vredno radili“.

U poslednjih šest godina, piše Grčić u pismu Vladi Srbije, EPS je u „niz revitalizacija, modernizacija i nabavku nove opreme uložio 2,36 milijarde evra.“

No, pored toga, odlazeći v.d. direktora EPS, poslao je poruku o borbi interesnih lobija u rudarskom i energetskom sektoru Srbije, i direktno optužio akutelnu ministarku energetike i rudarstva Zoranu Mihajlović za neadekvatno vođenje svog resora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u poslednjih mesec dana više puta javno pozivao Grčića da preuzme odgovornost zbog brojnih havarija u EPS-u i obećao da će se to dogoditi kad se „stabilizuje sistem“.

Za sada nije poznato ko će biti Grčićev naslednik, ali se u medijima pominje Miroslav Tomašević.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...