nakon 17 godina čista pijaća voda?

Minaqua zainteresovana za zrenjaninsku Fabriku vode

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

26.8.2021 14:21 Autor: Gordana Bulatović 1

Minaqua zainteresovana za zrenjaninsku Fabriku vode Minaqua zainteresovana za zrenjaninsku Fabriku vode
Kompanija Minaqua zainteresovana je za ulaganje u Fabriku vode Zrenjanin, koja se po odluci Erste banke prodaje radi namirenja dugova. Novosadska kompanija je jedan... Minaqua zainteresovana za zrenjaninsku Fabriku vode

Kompanija Minaqua zainteresovana je za ulaganje u Fabriku vode Zrenjanin, koja se po odluci Erste banke prodaje radi namirenja dugova.

Novosadska kompanija je jedan od lidera u proizvodnji i prodaji mineralne vode u Srbiji, te u Minaqu-i smatraju da bi u kratkom periodu mogli da rekonstruišu pogon za predtretman i preradu vode. To bi Zrenjanincima omogućilo da imaju čistu i pijaću vodu, što nije slučaj već 17 godina, navodi portal 021.rs.

Ideja Minaqua-e jeste da Fabrika vode bude zajedničko preduzeće Grada Zrenjanina i novosadske kompanije, te se ne bi ticala vlasništva Javnog preduzeća Vodovod. Ubacivalo bi u sistem oko 300 litara ispravne vode za piće po sekundi.

Namera širenja kompanije Minaqua na Zrenjanin podudara se njihovim već započetim projektima. U Zrenjaninu će 8. oktobra ove godine biti otvoren spa i welness centar Aqua Fit, gde će, kako poručuju u kompaniji, „građanima biti omogućeno da u mineralnoj vodi, bogatoj jodom, sa izvora u Novom Sadu, uživaju u čarima plivanja, aquaerobika, blagodetima saune i parnog kupatila“.

„U okviru ovog projekta urađeno je pilot postrojenje za preradu zrenjaninske vode i ona će se koristiti kao sanitarna voda i voda za tuširanje. Rezultati pilot postrojenja ohrabruju“, poručuju u kompaniji Minaqua.

Sredinom avgusta objavljeno je da je Erste banka, kao glavni kreditor postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu, pokrenula založno pravo nad Fabrikom vode zbog neizmirivanja duga. Tom prilikom je i najavljeno da banka planira da dospelo potraživanje od Fabrike vode namiri njenom prodajom.

Između Fabrike vode Zrenjanin i tamošnjih vlasti već duže vreme traju nesporazumi.

DOO BB MINAQUA NOVI SAD

FUTOŠKI PUT 93B, Novi Sad, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
11.953.619,74 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)
  • Anna

    26.8.2021 #1 Author

    Kakve koristi ima Minaqua iz svega ovoga?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...