apel opštinama i gradovima da se prijave

Ministarka najavila na leto novi javni poziv za energetsku sanaciju domaćinstava

SrbijaVesti

2.4.2024 18:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ministarka najavila na leto novi javni poziv za energetsku sanaciju domaćinstava Ministarka najavila na leto novi javni poziv za energetsku sanaciju domaćinstava
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović najavila je danas da bi na leto trebalo da bude raspisan novi javni poziv za državne subvencije... Ministarka najavila na leto novi javni poziv za energetsku sanaciju domaćinstava

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović najavila je danas da bi na leto trebalo da bude raspisan novi javni poziv za državne subvencije za unapređenje energetske efikasnosti domaćinstava u Srbiji. 

Ona je posle obilaska dva domaćinstva u beogradskoj opštini Palilula u kojima su završeni subvencionisani radovi na energetskoj sanaciji, rekla da se očekuje da će novi javni poziv za jedinice lokalne samouprave biti raspisan tokom meseca.

„Apelujem na sve gradove i opštine da se prijave na ovogodišnji javni poziv, jer smo obezbedili dovoljno sredstava a interesovanje građana je ogromno. Nadam se da će se i druge gradske opštine iz Beograda prijaviti kako bi što veći broj Beograđana dobio subvencije“, rekla je ministarka a preneo njen kabinet. 

Dodala je da je u saradnji sa Svetskom bankom obezbeđeno dovoljno novca za subvencionisanje mera energetske efikasnosti i da će u roku od četiri godine oko 50.000 domaćinstava biti energetski sanirano uz podršku države. 

  • tamara71

    2.4.2024 #1 Author

    Uz pomoc svetske banke? Bilo bi lepo videti nekakav ugovor sa vise detalja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...