Prvi mlekomat u Srbiji postavljen u centru Čajetine

(FOTO) Mlekadžija došao na ideju kako da unovči svoj rad

AgrobiznisBiznisInovacijePreduzetnikSrbijaVesti

1.3.2021 14:35 Autor: Marija Jovanović 8

(FOTO) Mlekadžija došao na ideju kako da unovči svoj rad (FOTO) Mlekadžija došao na ideju kako da unovči svoj rad
Poljoprivrednik Milovan Ninčić iz čajetinskog sela Branešci, došao je na ideju kako da unovči svoj rad. Ovaj mlekadžija nekada je mleko davao u bescenje... (FOTO) Mlekadžija došao na ideju kako da unovči svoj rad

Poljoprivrednik Milovan Ninčić iz čajetinskog sela Branešci, došao je na ideju kako da unovči svoj rad. Ovaj mlekadžija nekada je mleko davao u bescenje prodavajući ga otkupljivačima za 30 dinara po litru, dok danas uz pomoć prvog mlekomata u Srbiji uspe da proda čak 100 litara mleka dnevno po ceni od 80 dinara za litar.

„Sasvim slučajno sam došao na ovu ideju, u razgovoru sa prijateljima na slavi kada smo se dotakli teme poljoprivrede i mlekarstava.  Započeli smo priču o načinu prodaje i neko je pomenuo mlekomat. Iako znam za to, nikada do tada mi to nije palo na pamet. Tada se rodila ideja, koju sam vrlo brzo realizovao“, kaže za Biznis.rs Milovan Ninčić.

Foto: Printscreen Youtube

O vrstama mlekomata, kako navodi, raspitivao se u više zemalja EU, a najbolje rešenje pronašao je u Italiji, gde ga je i kupio. Reč je o investiciji od 15.000 evra.

„Kapacitet ovog aparata je 100 litara, a ima i onih veće zapremine. Ovaj aparat uzeo sam kao probni, za početak, da vidimo kako će funkcionisati“, objašnjava naš sagovornik i dodaje da je zbog niske otkupne cene odlučio da svoj proizvod plasira na ovaj način.

Mleko je, kako kaže, domaće proizvodnje, direktno sa njegove farme. Aparat je poput pametnog uređaja, potpuno je bezbedan i svakog dana putem poruke blagovremeno ga obaveštava kada su rezerve mleka pri kraju.

„Jednom dnevno dopunjujem aparat. Obično to bude ili rano ujutru ili kasno uveče“, navodi Ninčić i napominje da se svakodnevno vrši dezinfekcija.

Za sada je ovaj aparat postavljen u centru Čajetine, a plan ovog poljoprivrednika je da isti takav za nekoliko meseci postavi i na Zlatiboru.

„Ovo se ispostavilo kao dobar način prodaje. Sveže, domaće mleko sada prodajem za 80 dinara. Ljudi su pokazali veliko interesovanje, i svako ko je jedanput probao ovo neobrano, domaće mleko, uglavnom se opet vratio da ga kupi. Pričaju da imaju dosta kajmaka, a pojedini kažu da uspeju da naprave i poneko parče sira“, zaključuje Ninčić.

  • N.N

    1.3.2021 #1 Author

    Svaka mu cast.

    Odgovori

  • Tatjana

    1.3.2021 #2 Author

    Super ideja

    Odgovori

  • Gabi

    1.3.2021 #4 Author

    Odličan primer koliko se posao može unaprediti, uz inovativnu ideju, ljudima treba ponuditi nešto malo drugačije, što takođe i olakšava samu upotrebu

    Odgovori

  • Ljilja

    1.3.2021 #5 Author

    Bravo, kada će u Beogradu da postavi takav, realno pre bi kupili mleko nego neki energetski napitak za 80 din….Odlična ideja i inovacija u Srbiji!!!

    Odgovori

  • Ljilja

    1.3.2021 #6 Author

    Odličan potez jer je otkupna cena mleka smešna…Bravo!!!

    Odgovori

  • Irina

    2.3.2021 #7 Author

    bravo covek se setio i odlicna mu je i ideja

    Odgovori

  • Marija

    2.3.2021 #8 Author

    Svaka cast

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...